Baguje.COM

Kako da na bloggeru napravite popup za email prijavu

Svi znate da postoji mogućnost da se korisnici koji čitaju vaš blog prijave emailom kako bi na taj način dobijali email obaveštenja svaki put kada vi napišete tekst. Većina nas kutijicu za email prijavu drži u sidebaru sa strane a ja ću sada da vam napišem kako da napravite da se ta email prijava pojavi kada vaš posetilac prvi put učita vaš sajt. Ukoliko tada odluči da ne želi da se prijavi i ugasi taj pop-up on se više neće pojavljivati.

Sve što treba da uradite pre ovoga je da vaš RSS feed konvertujete na Feedburner sajtu ukoliko to već niste uradili i uključite email subscription.

Podešavanje feeda

  1. Posetite adresu http://feedburner.google.com/, unesite adresu vašeg RSS feeda (npr http://imebloga.blogspot.com/feeds/posts/default)
  2. Odaberite željeno skraćeno ime za feed
  3. Kada ste ispratili sve korake, uđite na stranicu podešavanja feeda, kliknite na tab Publicize a zatim sa strane na “Email Subscriptions” i kliknite na dugme “Activate”. Nakon toga ste zavrišili sa uključivanjem ovoga.

Podešavanje Bloggera

Sledeći koraci se rade na blogger-u pa predlaćem da se prijavite na vaš nalog i učitate podešavanje bloga.

  1. Učitajte  Dashboard > Layout kliknite na dugme Add A Gadget i izaberite HTML/JavaScript. 
  2. Unesite sledeći tekst u polje i na linijama 32 i 33 u kodu, tekst “VAŠ FEEDBURNER ID” zameni sa ID-jem vašeg feedburera koji ste malopre napravili:

Sačuvajte vaše izmene i to bi bilo to. Demo verziju možete da pogledate na adresi http://demo.baguje.com/email-popup/index.html

Exit mobile version