Baguje.COM

IFA 2012: Samsung predstavio Galaxy kameru – savršen spoj telefona i fotoaparata

Na juče održanoj IFA 2012 konferenciji u Berlinu Samsung je, pored Galaxy Note 2 uređaja i mnogih drugih predstavio nešto sasvim novo. U pitanju je spoj digitalnog fotoaparata i pametnog mobilnog telefona koji su jednostavno nazvali Galaxy Kamera.

U toku zvaničnog predstavljanja su rekli da je ovo savršena kombinacija harvera i softvera koja omogućava korisnicima veoma lako deljenje fotografija. Ideja je da korisnici uslikaju prelepu fotografiju, odmah je izmene ukoliko ima potrebe i podele sa prijateljima i porodicom. Sve ovo se radi veoma lako i brzo zbog softverskog dela ovog uređaja. Uređaj inače takođe dolazi uz najnoviji Android 4.1 JellyBean.

Što se tiče hardverskog dela, tu nam je 16MP BSI CMOS kamera sa čak 21x optičkim zumom, 1080p FullHD video snimanje, 8GB skladištenog prostora, 4,8 inčni Super Clear LCD ekran i 1,4 GHz procesor sa 4 jezgra. Naravno, ova kamera ne može zameniti neku skupoceni DSLR aparat, ali lako može da posluži kao zamena za većinu sadašnjih digitalnih fotoaparata.

Što se tiče povezivanja, ova kamera ima 3G, 4G i WiFi mogućnost povezivanja što vam daje mogućnost da se bukvalno bilo gde “nakačite” na Internet i podelite svoje prelepe fotografije sa prijateljima i porodicom.

Iako je zvanično predstavljen juče, za ovaj uređaj još uvek nisu poznati datum prodaje kao ni cena.

Exit mobile version