Baguje.COM

Google+ vesti: omogućen slideshow i preuzimanje celih albuma, StudioMode za hangout i kratki URL-ovi za profile

Svi znamo koliko Google+ bolje prikazuje slike od Facebooka. Možemo slobodno reći i da su nedavne promene na Facebook slikama inspirisane onim što je Google+ imao od svog početak. Međutim, Google je još jednom pokazao da sluša svoje korisnike i od danas je moguće gledati ceo album u slideshow modu. Sve što je potrebno jeste da učitate neki album (recimo ovaj) i kliknete na dugme “Slideshow“.

Slike odmah potom zauzimaju pun ekran (full screen) i nakon svakih 5 sekundi se smenjuju jedna za drugom, a vi možete da se udaljite od računara i uživate 🙂

Druga mogućnost koja je dostupna od danas je preuzimanje kompletnih albuma u jednom .zip fajlu. Ovo recimo nije moguće sa primerom albuma iznad jer korisnik nije omogućio da ostali korisnici mogu da preuzimaju njegove albume na ovaj način. Međutim, ukoliko korisnik omogući preuzimanje svojih albuma ovako, onda će vam se opcija pojaviti u albumu pod dugmetom “More – Download“, recimo autor ovog albuma je omogućio preuzimanje pa tu možete i pokušati preuzeti kompletan album.

Ukoliko vi želite da odobrite ili zabranite preuzimanje svojih albuma na ovaj način, posetite podešavanja na adresi https://plus.google.com/settings/plus i pred kraj stranice pod “Photos” uključite ili isključite opciju “Allow viewers to download my photos“.

Što se tiče drugog dela naslova ovog teksta, StudioMode je nešto sasvim novo što je Google omogućio svima koji koriste Hanout On Air, tj. mogućnost da preko vaše veb kamere snimate i uživo pokazujete recimo vaš koncert. StudioMode je u stvari naziv za pomoljšan tj. studijski kvalitet zvuka kada se koristi Hangout On Air. Opcija je dostupna prilikom podešavanja hangouta. Kako to zvuči sada i kako je zvučalo pre poslušajte u video klipu ispod:

Još jedna vest je upravo stigla vezana za Google+ a to je da je Google odobrio poznatim ličnostima i većim kompanijama skraćene URL adrese njihovih profila. Tako recimo stranicu Toyote možete posetiti na adresu google.com/+toyota umesto dosadašnje dugačke adrese https://plus.google.com/110937137992985950150 🙂 Ovako nešto možemo očekivati i za ostale korisnike u bližoj budućnosti kada svi ovi poznati registruju sebi svoja imena 🙂

Exit mobile version