Baguje.COM

Synchi WP plugin – IDE unutar WordPress

Da li vam se desilo da odete kod klijenta da pokažete WordPress sajt koji ste uradili, a njemu se ne sviđa neka boja ili neka sitnica i hoće da odmah promenite to kako bi pogledao kako to izgleda? Koliko puta ste se mučili da u WordPress Editoru nađete liniju koda koju treba da izmenite, a niste pri svom računaru i nema instaliranog HTML editora pa morate sve ovo da radite u Notepad-u? Koliko puta ste kucali neki tekst u HTML view-u i da ste zaboravili da zatvorite neki tag i to vam je promenilo podešavanja?

Ako vam se bar nešto od ovog dogodilo Synchi je rešenje za vas. Synchi je WordPress plugin koji predstavlja kompletni IDE u administratorskom delu WordPress sajta.

Ovaj plugin se instalira isto kao i svaki drugi, a mogućnosti koje nudi su daleko veće od drugih plugin-ova. Ukolike se bavite web dizajnom ili web razvojem znate koliko je bitno da vam je kod pregledan, a uz Synchi baš to dobijate i neće vam biti potreban ni jedan drugi IDE jer ćete moći da radite na sajtovima u svakom trenutku i sa svakog računara. Synchi nudi code highlighting za Theme Editor, Plugin Editor i HTML article editor.

 
U najnovoj verziji su uvedeni tabovi za svaki otvoren dokument i nije potrbno napuštati stranu kako bi se promene sačuvale. Takođe postoji i opcija automatskog formatiranja koda.
Pored ovih opcija u podešavanjim je moguće promeniti temu kao i izabrati za koje editore želite da koristite ovaj IDE.
Synchi je razvio PHP developer iz Srbije Mioš Đekić, a kompletnu dokumentaciju ovog plugin-a možete pogledati na sajtu projekta.
Exit mobile version