Baguje.COM

Microsoft pokazao Office 2013 i Office 365

Microsoft je sinoć prikazao nov Microsoft Office 2013 i izdao verziju koju korisnici mogu da preuzmu kako bi probali ovaj nov proizvod. Office 2013 je nova verzija Office paketa koja dolazi uz standardne programe Word, Excell, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher i Access, a Office 365 je cloud verzija Office paketa koju možete koristiti direktno na Internetu, bez potrebe da instalirate bilo kakav program (slično kao Google Docs/Drive, samo što nije besplatno :)).

Microsoft je u novoj verziji integrisao čak i Skype, redizajnirao ceo program da bude u Metro izgledu (kao Windows 8). Program će biti dostupan samo korisicima Windows Vista, Windows 7 i Windows 8 operativnog sistema. Iako se nije mnogo promenio od poslednjeg našeg pregleda, pogledajte kako izgledaju nove verzije programa.

Što se tiče nekih novina, od sada je moguće pregledati i kreirati PDF dokumente u novom Wordu, raditi zajedno na istom dokumentu u isto vreme sa drugim osobama, koristiti ceo Office paket na računarima (tabletima) koji imaju ekrane osetljive na dodir, i još mnogo toga drugog.

Word

Excell

PowerPoint

Outlook

 

Ukratko, nov Office ne izgleda mnogo drugačije od Office 2010 verzije, samo što je Metro izgled malo više promenio neke ikonice. Tako da mislim da će korisnici veoma brzo i lako da se naviknu na promene, za razliku od recimo prelaska sa Office 2003 na Office 2007.

Ukoliko želite da i vi probate nov Office, možete da ga preuzmete sa adrese http://www.microsoft.com/office/preview/en

Exit mobile version