Baguje.COM

StepShot odličan alat za kreiranje dokumenata

Želite da uspešno napravite dobar dokument  koji sadrži mnoštvo fotografija, bilo da ih ubacujete sa svog računara , sa nekih url adresa na Internetu ili pak direktno sa nekog programa u kom radite, a želite to da snimite.

Odličan alat sa kojim to možete uraditi je StepShot v.2.2.15.355. Ovaj program u principu košta 34,45 $ (personalna licenca), a licenca za 10 korisnika košta 275 $,  ali se može skinuti i njegova besplatna verzija koja ima iste mogućnosti kao i ona plaćena verzija, ali samo ako se upadne u GiveAway period (besplatni period), kada može da se preuzme u full verziji, bez da platite. U periodu kada istekne GiveAway period (koji u principu ne znam koliko tačno traje), tada besplatna verzija ima neke manje dostupne mogućnosti.

Ovde možete preuzeti  njegovu trenutnu besplatnu verziju u GiveAway periodu.

Instaliranje je vrlo jednostavno kao i kod ostalih programa ili software, file vam je u Zip formatu veličine 15,7 MB i kada raspakujete file kliknete na setup.exe dvaput i instalirate. Kada vas čarobnjak  prilikom instalacije pita da unesete email i aktivacioni code samo idite na next, tu ne upisujete  ništa.

Rukovanje je vrlo jednostavno, u opciji History imate u prve dve ikonice opcije za screen shot , koje će vam slikati svaki pokret miša na ekranu kada odrađujete neku radnju na ekranu u nekom od programa. Slike su vam smeštene sa leve strane u padajućem meniju i označene su brojevima. Po završetku slikanja idete samo na stop , mali prozorčić koji vam se otvorio kada ste kliknuli na prvu ikonicu u history meniju. Zatim odaberete koje slike želite ubaciti u određeni format one druge obrišete (iznad svake slike imate opciju za brisanje) .

History StepShot v 2.2.15.355-

U Edit Current opciji imate mogućnost da manipulišete fotografijama, da ih crop-ujete, označavate strelicama određena mesta na fotografiji, dodajete tekst, šetate gore dole, ubacujete boje, objavljujete na Image Shack-u, Dropbox-u, ubacite neku fotografiju sa file iz vašeg računara i sličnih raznih mogućnosti.

 

Edit current image-StepShot v 2.2.15.355-png

 

Kada budete zadovoljni onim što ste uradili odete na Opciju Screen Recording and History i preko ikonice Export izvezete dokument u koji hoćete format i idete na finish.

Dokumente koje napravite sa StepShot-om možete prebaciti tj. memorisati u PDF formatu, RTFformatu, Html formatu, Jgp formatu.

Pošto ima opciju za pdf format , odličan je i za kreiranje e-book-ova, kojima ćete tekst kasnije dodati pošto memorišete fotogafije i prebacite ih u pdf format.

 

Pomoću ovog software možete takođe kreirati dobre veb strane koje možete u html formatu snimiti i ubaciti u post ili na veb sajt. Sve u svemu sve zavisi od vaše kreativnosti i maštovitosti.

Pomoću njega možete napravati odličnu grafičku kreaciju, gde možete biti izuzetno maštoviti.

 

Ovde pogledajte video snimak za StepShot v 2.2.15.355 i šta sve možete sa njim.

 

StepShot v 2.2.15.355

 

 

Exit mobile version