Baguje.COM

Kako da obezbedite izlazni backlink sa Pinterest-a za svoju veb stranu

Da je  SEO optimizacija  veoma bitna za uspešnost jedne veb strane i njen plasman na pretraživačima to je nesumljivo.  Što je veb strana bolje pozicionirana na pretraživačima ( Google, Yahoo, Bing, ASK….) to je i posećenost iste te veb strane bolja, bolja je pozicija na Alexa traffic rangu, bolji je Google page rank.

Postoji veliki broj uslužnih agencija koje se bave SEO Optimizacijom, i koje za te usluge naplaćuju ogromne novce. Optimizacija jedne veb strane se kreće od 40-50  pa i do 100 Eura, a kada je SEO  optimizacija sajta u pitanju te cene su daleko više , pa neki SEO paketi iznose i do 2000 eura, u nekim stranim  vrhunskim agencijama

Međjutim , mi taj deo posla možemo odraditi i sami. Potrebno je da malo naučimo baratati sa osnovnim SEO pojmovima, i njihova značenja i suštinu, tako da kada to primenimo u praksi, nije ništa teško.

Pokazaću vam ovde kakao možete dobiti backlink sa Pinterest-a socijalne mreže koja je postala vrlo popularna, tako da je sada u rangu sa Facebook-om i Twitter-om.

 

Pre nego što počnete potrebno je da proverite da li vam veb stranu registruje Alexa, ako je nema na ALexa-i potrebno je da je unesete. To pretpostavljam da znate kako da odradite.

Onda treba proveriti da li ste ulogovani na  acoount bloga ili sajta gde vam je veb strana ,   i da li je povezan sa Facebook-om, Twitter-om,  Pinterestom . Npr. ako koristite više email adresa za registraciju, a Pinterest , Facebook account i account te određene veb strane su vam preko različitih email adresa otvoreni , onda uvek  kada objavljujete neki post ili bilo šta na Facebook-u , on će automatski dodati i povezati vaše email adrese.

Kada ste to proverili odete na Pinterest.

Ulogujete se , i otvorite Add

Pinterest home page

Kada ste otvorili add, ubacite link. Ali trebate paziti ne link veb strane, s obzirom da je Pinterest za objavljivanje i linkovanje   slika, tako da  trebate ubaciti url neke slike iz nekog svog dobro napisanog posta. Taj url slike mora da bude pravilan, tj, da slika ima Title, , description i Caption, alternate text, link. Znači sve ono što ima da se popuni treba popuniti i slika treba da bude upload-ovana na post a ne nalepljena.

Pinterest-add a pin

 

Kliknete na Add a pin, ubacite ispravan url slike sa vašeg blog ili sajta i kliknete na Find Image. Ubrzo ako je url slike ok, pojaviće se slika sa vaše veb strane čiji ste url, ubacili i Pinujete tj idete na PinIt i čekirajte kockicu pored Twitter ikonice. I to je to.

Kako biste proverili da li ste  dobro odradili posao, sačekaćete par sati ili dan najbolje i otićićete na ALexa-u

Ulogujte se na  Home page Alexa 

Alexa traffic rang

U prazno polje upišete ime url veb strane bez http:// ili www i kliknete na zelenu kockicu, otvoriće vam se strana sa statističkim traffic podacima za vašu veb stranu. Idete na Get details. Kada vam se otvori strana sa detaljnijim podacima , kliknete na broj ispod naziva Reputations, koji vam ustvari pokazuje linkovane sajtove.

Alexa reputation

Kada vam se otvori sledeća strana, dobijate sve sajtove prema kome ste linkovali svoju veb stranu. I evo dokaza.

Alexa-sites-linking-

 

Exit mobile version