Baguje.COM

Kako da besplatno dekodirate VIP 626 (Alcatel OT-800) ?

Da li ste među onima koji su u VIP-u uzeli ili dobili za 1 dinar mobilni telefon VIP 626, tj. originalno ime mu je Alcatel OT-800 ? Ukoliko jeste, a želite da pređete sa tim telefonom na drugu mrežu onda ga morate dekodirati. Dekodiranje telefona se kreće od 500 dinara pa na više, a ja ću vam sada objasniti kako da ga sami i potpuno besplatno dekodirate.

  1. Prvi korak je da pronađete vaš IMEI broj. To možete uraditi tako što ćete otkucati na telefonu kod *#06# i zatim dobijate dugačak broj koji je u stvari vaš jedinstveni identifikacioni broj telefona. Zapišite taj broj negde na papiru ili računaru.
  2. Drugi korak zahteva učitavanje sajta http://www.nextgenserver.com/calculator/ i popunjavanje forumara kao na slici ispod:
    • Obratite pažnju da u polje IMEI unesete svoj prethodno zapisani IME kod.
    • U polju Service odaberite “Alcatel Codes”
    • U polju Models odaberite OT800
    • U polju Provider Code odaberite VNRS1 jer je to kod provajdera za VIP mobile u Srbiji
    • I u poslednjem polju morate da prekucate tekst koji vidite na slici (bitna su velika i mala slova, ukoliko pogrešite, možete da ponovo ukucate drugi tekst)
  3. Odmah nakon pravilno ispunjenog formulara kliknite na dugme “Order” i tada ćete dobiti 2 koda NCK i SPCK.
  4. Sada u vaš telefon ubacite karticu drugog provajdera, tj. bilo kog sem VIP-a. Čim se telefon uključi tražite od vas da ukucate kod. Tu ukucavate NCK kod koji smo dobili na pretnodnom koraku (sa slike iznad). SPCK kod je drugi kod koji nema potrebe da ukucavate, ali ukoliko vam NCK ne funkcioniše, probajte i sa SPCK kodom.
  5. Kada ste otkucali kod, kliknite na dugme “OK” za potvrdu i dobićete povratnu informaciju da je telefon otključan.
  6. Uživajte !
Exit mobile version