Baguje.COM

Izašao WordPress 3.4

WordPress 3.4 green je juče zvanično predstavljen. Nakon nekoliko meseci uspešne verzije 3.3, verzija 3.4 stiže sa mnoštvom novina i ispravki. Najbitnije od njih su sledeće:

Podešavanje tema

Ovo je nova mogućnost koja stiže sa verzijom 3.4 i sigurno će da se još dosta radi na njoj. Naime, pre nego što postavite temu na svoj sajt, bićete u mogućnosti da je podesite kako želite. Dakle, ubacivanjem opcije “Live Preview” u wordpress, vi sada možete da promenite mnoštvo stvari na svojoj temi (još uvek ne sve opcije) pre nego što je označite kao aktivnu.

Podrška za child teme

Child teme su teme koje direktno zavise od neke druge teme, recimo, u mogućnosti ste da napravite child temu za neku drugu temu, koristeći njene osnovne funkcije. Novo u ovoj verziji WordPressa je da kada želite da instalirate Child temu (dete), on će automatski preuzeti i Parent (roditelj) temu od koje ova zavisi.

Lako ubacivanje tvitova

I ovo je nova mogućnost od ove verzije. U suštini, sve što treba da uradite da bi prikazali određeni tweet sa Twittera na svom wordpress sajtu jeste da ubacite direktan link do tweeta. Recimo

[html]https://twitter.com/baguje/status/212852583541379073

[/html]

postaje:

Ostalo

Exit mobile version