Baguje.COM

Dr.web Cure It-antivirusni program

Internet je u zadnje vreme prepun raznoraznih virusa (malware, adware, spyware, trojanci…..) koje ako pokupite a na vreme ne očistite računar od njih itekako vam može napraviti problem na računaru i čak dovesti do oštećenja određenih fajlova i datoteka pa i celokupnog sistema.

Isprobala sam raznorazne antivirusne software, ali u zadnje vreme dosta koristim DR.web antivirusni program, tačnije scener za sceniranje računara i otkrivanje malicioznih stavki. Ovaj  antivirusni program, napravljen je i kreiran specijalno za kućnu računarsku upotrebu i postoji posebna verzija koja je namenjea za  poslovne svrhe. Antivirusni program je delo i izum ruskih stručnjaka, koji su ga krerali kako bi napravili zaštitu od raznoranih virusa koji haraju internetom u zadnje vreme. Veoma je efikasan zato što  može da otkrije viruse koje obični antivirusni program pogotovo ako su besplatni ne mogu da otkriju.

Top 20 malware in march on user PCs

Dr.WEB CureIt mozete besplatno skinuti i koristiti za skeniranje, samo jedina zamerka mu je ta sto nemate opciju update software nego morate svaki put kada skenirate skidati novu verziju. Trenutno je aktuealna verzija 7.0, ali vec posle dva dana je to zastarela verzija, pa cak i dan, tako da uvek kada vršite skeniranje trebate preuzeti najnoviju verziju.

Preuzmite besplatno Dr.WEB CureIt i proverite da li vaš računar poseduje neke od virusa koji su trenutno aktuelni i vrlo opasni.

Napomena: prilikom skeniranja računara Dr.WEB CureIt obavezno prebacite računar na rad u Safe Mode-u.

DrWEB CureIt

Postoji opcija za skeniranje posebno fajlova i url linkova za koje sumnjate da su zaraženi nekim virusom. Ulogujete se na DRweb sajt , skinete aplikaciju klikom na jedan od priloženih slikovnih prikaza na toj strani koju  želite odabrati u zavisnosti da li scenirate file ili url.

Drweb CureIt scan url

Po otpakivanju aplikacije koja je u zip formatu, kliknete na file forma.html i otvoriće vam se strana sa prozorom gde trebate upisati url adresu koju želite scenirati i potom kliknete na submit. Potom dobićete rezultat koji će vas obavestiti da li je link koji ste scenirali zaražen nekim virusom ili je čist. Ako je zaražen imate opciju gde treba samo kliknuti i izvršti uklanjanje vriusa sa url adrese koja je scenirana prethodno.

 

Dr.Web CureIt može da se koristi nezavisno od drugih antivirusnih programa ,  pošto on nije stalno uključen tj. svaki put kada želite scenirati računar   idete dvoklik na download file Dr.WEb CureIt koji je veličine nekih 85 MB i potom run, ali računar vam mora obavezno   biti uključen u Safe Mode zbog bezbednosti.  To je free verzija, dok Full verzija, za koju vam ne mogu reći kakva je  s obzirom da je nisma isprobala, međutim sasvim je odlična i Free verzija.

Full verzija Dr.WEB CureIt košta za godinu dana za 5 računara 132 $, što i nije tako puno.

 

 

Exit mobile version