Baguje.COM

Testiranje sajta sa rezolucijom različitih uređaja

Još jedna moćna alatka za web developere.

Reseponsive design test je bookmark ili preciznije javascript kód koji vaš sajt menja na rezoluciju odgovarajćeg uređaja. Nakon što odete na link, pojaviće se stranica kao na slici iznad. A da biste “instaliralli” test dovoljno je prevući nacrtani pravougaonik u svoj bookmark bar i on će biti aktivan.

Korišćenje je sasvim jednostavno. Nakon  što odete na stranicu svog sajta koju želite da testirate, potrebno je kliknuti na bookmark oznaku responsive design testa u vašem bookmark baru. Nakon klika izvršiće se javacsript kód i pojaviće se nešto kao:

Sada na vašem sajtu imate nove ikonice iznad kompletnog sadržaja trenutne stranice. To su ikonice koje su zapravo alatke koje menjaju rezoluciju ekrana. Da biste izvršili proveru potrebno je kliknuti na ikonicu odgovarajućeg uredjaja i vidljivi deo stranice vašeg sajta će se momentalno, animacijom, promeniti u velicinu ekrana tog, selektovanog, uređaja. U gornjem levom uglu će biti ispisana trenutna rezolucija vidljivog dela tako da i na osnovu toga možete znati koja je rezolucija trenutno označenog uređaja.

vrlo jednostavno…

🙂

Exit mobile version