Baguje.COM

Microsoft lansirao novu društvenu mrežu So.cl

Kao što ste možda već i videli i čuli, Microsoft je lansirao novu socijalnu mrežu So.cl (Social).

So.cl koristi korisnički interfejs Binga, preko kojeg pretražujete određene teme i kategorije, a zatim to što pronađete možete da objavite, komentarišete itd. Dakle, nešto slično kao “share” ili “podeli” opcija na facebook-u, ništa specijalno novo, samo što je search ovde integrisan u stranicu.

Na ovu mrežu se možete prijaviti preko svog Facebook ili Windows Live ID naloga i meni je pri prvih par pokušaja izbacivalo grešku, što je očigledan znak da je stranica još u razvoju. Početna stranica ima lak i pregledan izgled i vrlo je funkcionalna. Ovde nema dodavanja prijatelja, kao na facebook-u, nego se koristi sistem, koji je sličan onom na twitteru, dakle pretplaćujete se, da vidite postove drugih korisnika, takoreći “pratite ih” i tako u obrnutom slučaju.

Jedina interesantna stvar na ovoj socijalnoj mreži je “Video party” na kojem pokrećete video konverzaciju sa svojim prijateljima i ova opcija jako podseća na onu koju Google+ ima u sebi, a to je “Video Hangout”.

Po mom mišljenju, ne verujem da će ova socijalna mreža zaživeti i mislim da je ovo bilo uzaludno trošenje novca od strane Microsoft-a, a to su uradili verovatno da bi opet makar na trenutak vratili pažnju na sebe, pošto polako gube bitku u odnosu na druge konkurente. Vreme će pokazati.

Adresa sajta je http://www.so.cl

Exit mobile version