Baguje.COM

LinkedIn kupuje SlideShare

Linkedin, najpoznatija i najveća društvena mreža poslovnih ljudi na Internetu sa preko 161 milionom članova širom sveta, putem koje se svakodnevno ostvaruju nova poznanstva, sklapaju poslovi ili vrši pronalaženje novih radnika ili poslova, je objavila planove da kupi SlideShare, vodeću mrežu za deljenje stručnog sadržaja.

Ova investicija će LinkedIn koštati 119 miliona američkih dolara, a kako se pretpostavlja, transakcija će se obaviti tako što će 45% sume biti u kešu i 55% u akcijama.

Osnovan oktobra 2006. godine, SlideShare je servis koji omogućava korisnicima da postave svoje dokumente na Internet i dele ih i postavljaju na drugim stranicama. Korisnici SlideShare-a su postavili na ovaj servis više od devet miliona prezentacija. Blizu 7,4 miliona prezentacija postavljenih na SlideShare je ugrađenjo (eng. embedded) u više od 1,4 miliona jedinstvenih internet domena. U SlideShare-u za svoj servis kažu da pomaže profesionalcima da otkriju ljude kroz sadržaj i sadržaj kroz ljude. Prema statistici, koju je obajvio comScore, imaju blizu 29 miliona jedinstvenih poseta u martu mesecu, što ih postavlja u sam vrh visoko posećenih sajtova sa stručnim sadržajem.

Kako se ova mreža uklapa u poslovanje LinkedIn-a? Evo šta je rekao CEO Jeff Weiner objašnjavajući ovaj potez:

„Prezentacije su jedan od osnovnih načina pomoću kojih profesionalci prikazuju i prenose svoje iskustvo i znanje. Takođe, prezentacije omogućavaju profesionalcima i poslovnim ljudima da uspostave nove veze i dobiju informacije koje su im potrebne da bi povećali produktivnost u uspešnost svojih zanimanja. Ovo se u potpunosti slaže sa misijom LinkedIn-a i dozvoljava nam da pružimo još više mogućnosti našim članovima. Veoma smo uzbuđeni što možemo da poželimo dobrodošlicu SlideShare timu u LinkedIn.“

Sa druge strane, Rashmi Sinha, CEO SlideShare-a je izjavio:

“Ono što možemo da napravimo sa LinkedIn-om je najprirodniji nastavak naše vizije i daljeg razvoja”

Više informacija o svemu ovome možete pronaći na sledećoj prezentaciji postavljenoj na SlideShare od strane LinkedIn-a.

LinkedIn and Slideshare

View more presentations from LinkedIn
Exit mobile version