Baguje.COM

Kako da zaključate računar uz pomoć USB diska ?

Evo jedno kratko uputstvo uz pomoć koga ćete moći zaključati vaš računar sa USB fleš diskom. Dakle, samo vi, i samo vaš USB disk će moći i zaključati i otključati računar.

Sam postupak zaključavanja i otključavanja je sledeći: dokle god je USB u računaru, on je otključan, čim USB uklonite sa računara on se zaključava.

  1. Preuzmite program Predator i instalirajte ga
  2. Ubacite USB disk koji želite da koristite kao ključ i pokrenite Predator
  3. Odmah nakon prvog startovanja moraćete uneti sigurnosnu lozinku i podesiti vaš program.
    Kao što vidite na slici iznad, uneo sam lozinku. Takođe, možete da uključite opciju da program uvek traži lozinku, čak i kada je USB disk u računaru.
  4. Sledeći korak je da izaberete particiju na kojoj vam je USB disk i kliknete na dugme “Create Key” kao što možete videti na slici gore (program neće menjati sadržaj vašeg USB-a ni u kom slučaju, tako da možete koristiti bilo koji USB, sve što radi jeste da dodaje jedan mali fajl vaš USB ).
  5. Odmah nakon toga, program traži da se ugasi i upali (restartuje program, ne računar) kako bi počeo da funkcioniše.
  6. Po osnovnim podešavanjima, program svakih 30 sekundi proverava da li je USB disk u računaru. Dakle, kada izvadite vaš USB disk, može proći do 30 sekundi pre nego što se računar zaključa. Ovo možete da podesite takođe u podešavanjima sa slike iznad (prva opcija u prozoru).
To je to, pokušajte da izvadite vaš USB disk i sačekajte nekoliko sekundi i monitor će da pocrni i više nećete moći koristiti vaš računar. Klikom na dugme “Escape” ćete dobiti prozor sličan ovome ispod gde će od vas tražiti lozinku koju ste maločas uneli, ovo je ujedno i drugi nivo zaštite, ukoliko kojim slučajem zaboravite negde vaš USB disk.
Korisno: Ukoliko želite da pauzirate nadgledanje programa za vašim USB diskom, tj. da onemogućite zaključavanje kada izvadite USB, kliknite desnim tasterom miša na ikonicu ovog programa (zelena okrugla ikonica pored sata) i odaberite opciju “Pause monitoring”. Na zvaničnom sajtu imate još nekoliko korisnih uputstava pa preporučujem da i njih pročitate http://www.predator-usb.com/predator/en/index.php?n=Main.Documentation
Dakle, od sada, kada završite sa vašim poslom na računaru, samo izvadite USB disk i računar se zaključava, kada želite da nastavite sa radom, samo vratite USB i računar je odmah dostupan za upotrebu.
Exit mobile version