Baguje.COM

DDR4 RAM memorija u računarima uskoro !

DDR4 RAM memorija, naslednik DDR3 RAM memorije će biti dostupna za računare već početkom sledeće godine, objavio je Micron u ponedeljak. Kompanija je takođe rekla da je već počeka da isporučuje primerke ove memorije.

DDR3 memorija, ona koja se nalazi u većini novih računara danas koristi više struje i sporija je nego DDR4 nadolazeća memorija. Očekuje se da će DDR4 koristiti manje struje, tj. tačnije 1,2 volti umesto 1,5 koliko sada koristi DDR3. Brzina magistrale za DDR4 će počinjati sa 2133MHz a i dizajnirana je tako da brže piše, čita i osvežava podatke koje obrađuje.

Joint Electron Devices Engineering Council (JEDEC), organizacija koja definiše standardne za memorije, očekuje da će za nekoliko meseci zavrišiti standard za DDR4, nakon čega se Micron nada da će moći da počne masovniju proizvodnju nove memorije, i nada se da će to da bude negde krajem 2012. godine.

DDR4 memorija će se prvo pojaviti u serverima i desktop računarima a zatim u laptopovima itd. Micron se nada da će DDR4 stići i do tablet računara i portabilnih uređaja koji trenutno koriste verzije DDR3 i DDR2 memorije koje troše manje struje.

Exit mobile version