Baguje.COM

Da li je školovanje skupoceno gubljenje vremena ?

Jedan od osnovača PayPal sistema, investitor Facebooka, milijarder Peter Tiel (Peter Thiel) je nedavno intervjuisan za CBS televiziju i tada je izjavio da je školovanje skupoceno gubljenje vremena !

Prema njegovom mišljenju, mladi ljudi najbolje mogu da uspeju u životu tako što će da napuste fakultet i fokusiraju se na realizaciju svojih ideja. Koliko je on ubeđen u svoje mišljenje govori i činjenica da on sponzoriše mlade studente sa dobrim idejama da napuste fakultet u počnu sa realizacijom ideja sa čak 100.000 američkih dolara.

Ukoliko vas više zanima ovaj intervju, možete ga pogledati na stranici http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=7409142n (13 minuta trajanja intervjua)

Koje je vaše mišljenje ? Da li i vi delite mišljenje ovog čoveka ? Ja moram da priznam da se u dobrom delu slažem sa istim, ali sam više za opciju paralelnog koncentrisanja na školske, fakultetske obaveze i realizaciju ideja istovremeno. Zajedno oba ne mogu da funkcionišu savršeno, to je neminovno, ali je moguće razmišljanjem i manjim akcijama pripremiti realizaciju i po završetku studija tj. školovanja krenuti svojim putem.

Exit mobile version