Baguje.COM

AlertPay servis za online plaćanja je postao Payza

Ovih dana je aktuelna informacija o transformaciji AlertPay u Payza-u. Naime oni koji imaju i koriste  AlertPay nalog za online plaćanja su primetili kada se uloguju na AlertPay da su preusmereni na Payza-u. Pravi razlog ove transformacije se za sada još ne zna, ali zasigurno da su on poboljšane neke ranije performanse i postignute određene olakšice kada je online plaćanje u pitanju, a samim tim i otvaranje novog accounta i njegova verifikacija.

Šta je poboljšano kod Payza u odnosu na AlertPay?

Osnovna i vrlo bitna stavka koja je dodata vezana je za  verifikaciju naloga. Naime svi znamo ili smo se susretali sa određenim poteškoćama verifikacije AlertPay naloga.

Postajala su tri osnovna metoda verifikacije:

  1. preko kreditne kartice
  2. preko broja mobilnog telpfona
  3. preko bankovnog računa

Kod Payza  opcije verifikacije preko kreditne kartice su sada podeljene u  dve podopcije i to :

 

  1. validate by charge-potvrdi od strane nadležnih
  2. validate by authorization form-potvrda od obrasca za dobijanje ovlašćenja

Ova druga opcija je malo pristupačnija, i ne obavezuje vas da morate imati na kartici 2-3 $ koji se skidaju od strane Payza-e ili prethodnog AletPay-a, i vi morate utvrditi od banke tačan iznos koji je skinut u decimalama i tim iznosom verifikovati svoj nalog i kreditnu karticu. Naime ovom opcijom trebate skinuti samo jedan obrazac, potpisati ga , fotografisati i upload-ovati zajedno sa skeniranom ili slikanom kreditnom karticom (prednja i zadnja strana), ali prethodno trebate zamagliti cifre na kartici kako se ne bi videle. Na prednjoj strani ostavićete zadnje 4, a na zadnoj strani sve tri cifre trebate zamagliti kako se  ne bi videle.

Ova opcija  nije postajala kod AlertPay-a. 

Ostale funkcije su uglavnom ostale iste, s tim što je malo vizuelni sadržaj veb sajta Payza-e, bolji i preglednij nego kod AlertPay-a. Postoji velika kontrolna tabla kada se klikne na karticu my account, gde vam se nalaze sve opcije koje su vam dostupne na ovom servisu za online plaćanja.

 

 

Exit mobile version