Baguje.COM

Pingomatic-veb servis za pingovanje veb strana

Pre nego što vam objasnim princip rada servisa Pingomatic, objasniću vam pojam pingovanja veb strana. Pingovanje veb strana, podrazumeva slanje podataka o vašim veb stranama sa određenog veb servisa na određenu IP adresu i port.

Zbog čega se to vrši?

Upravo zbog toga što time vi određene veb strane na tamo nekim IP adresama i portovima obaveštavate o vašim veb stranama.  Obaveštavate ih da se  one redovno ažuriraju i na taj način obezbeđujete sebi dodatni saobraćaj sa tih veb strana. Pingovanjem vi u stvari obaveštavate i pretraživače o redovnom ažuriranju vaših veb strana. Pretraživači  te informacije prenose na servise preko kojih ste izvršili pingovanje vaših veb strana. Zato trebamo nastojati da nam svaka veb strana ima što dužu ping listu.

Postoji dosta servisa za pingovanje koji su većinom besplatni.

Jedan od njih je Pingomatic , besplatan servis za pingovanje veb strana.  Ovim servisom u jednom potezu možete poslati vašu veb stranu na 20 različitih veb strana sa kojih ćete dobiti povratni saobraćaj. Evo kako. Ne treba vam ni registracija, dovoljno je samo da učitate veb stranu servisa Pingomatic

Otvoriće vam se veb strana koja izgleda otprilike ovako kao na slikama, popunite tražene podatke: naziv veb strane, Url veb strane i RSS url. U sledećem prozoru su vam date veb strane tj. ping lista gde trebate poslati podatke o vašoj veb strani. Na spisku su vam 20 veb strana. Izaberite gde želite poslati informacije o svojoj veb strani selektovanjem kockice. Najbolje je da odaberete sve, na taj način informacije šaljete na svih 20 veb strana.

I na kraju kliknete na send ping i to je to. Obezbedili ste vašoj veb strani saobraćaj za određeni period sa 20 veb strana i  sa različitih IP adresa i portova. Protok saobraćaja pratićete preko vaše analitike veb strane. Kada vidite da se saobraćaj smanjuje, ponovo ćete izvršiti pingovanje vaše veb strane i dodaćete novi saobraćaj.

Ovde ću vam priložiti jos spisak nekih veb servisa za pingovanje preko kojih takođe možete na sličan način da izvršite pingovanje veb strana. Princip je u suštini isti , s tim što će vam neki veb servisi možda tražiti da se registrujete.

Koliko god vam ovo izgledalo bezvezno i dosadno možda čak i bespotrebno, uopšte nije tako, i ako želite imati dobru posećenost vaših veb strana redovno osvežavajte ping liste svojih veb strana.

Uživajte.

Exit mobile version