Baguje.COM

Napravite statistiku upotrebe gmaila

Evo jedne zanimljivosti za sve vas koji koristite Gmail kao svoj email servis. Da li vas zanima malo više o tome koliko u stvari koristite ovaj servis ? Koliko često čitate poštu, koliki je procenat pročitane pošte, koliko često i kada odgovarate na poruke, od koliko različitih ljudi dobijate poštu ?

Od sada, uz pomoć alatke na Google dokumentima, tj. tačnije u Google Spreadsheets-u (alternativi za Microsoft Excel) imate mogućnost da uvučete jednu skriptu koja će da skenira vaš gmail nalog i proveri sve ove statistike i napravi vam lepe grafikone na kraju svakog meseca.

Kako bi omogućuli alatku Gmail Meter učitajte Google dokumente na adresi https://docs.google.com/, kliknite na dugme Create, pa izaberite Spreadsheet, zatim, kada vam se novi dokument otvori (tabela slična kao excel) kliknite u meniju na “Tools” pa na “Scripts Gallery” i u novom prozorčiću u pretragu ukucajte “Gmail Meter”. Zatim, kada pronađete ovu malu skripticu, kliknite na dugme “Install” odobrite skripti da pristupi vašim podacima na gmailu, odaberite mesečne izveštaje i pritisnite dugme “Ok”. U video klipu ispod je sve to lepo objašnjeno pa vam predlažem da i  to pogledate:

Exit mobile version