Baguje.COM

Kako povećati i ubrzati produktivnost kod pisanja i kreiranja sadržaja bloga?

Svi mi imamo neke blogove ili sajtove koje koristimo za prezentovanje raznih sadržaja. Neki od nas se time bave iz hobija, nekima je to posao i zarađuju preko istih. Obično pišemo i objavljujemo sadržaj u vezi stvari koje i nas same zanimaju. Pa, i pored toga, imamo nekad problema u vezi insipracije ili pronalaska kvalitetnog sadržaja za inspiraciju.
Korisna stvar koja dosta pomaže kod kreiranja zanimljivog, svežeg i kvalitetnog sadržaja su fidovi ( feeds) . Skoro svaki ozbiljan sajt ih ima, i on služi za distribuciju najnovijih sadržaja sa tog bloga/sajta. Koristan alat koji Vam pomaže da klasifikujete fidove sa sajtova koji mogu da prezentuju sadržaj koji ce Vas zanimati je rss ili feed čitač – recimo- rsssowl  ili Google Reader o kome smo već pisali. Rssowl je besplatan rss čitač koji nudi opciju da napravite kvalitetnu bazu RSS izvora po kategorijama, i imate mogućnost osvežavanja svih vesti ili samo odabranih.


Takođe možete da imate pregled vesti po naslovima ili po celom sadrzaju. Recimo ako vodite blog o smešnim slikama, možete rasporediti fidove po posterima, po smešnim slikama, ili slično. Na taj način veoma brzo možete pregledati na stotine novih tekstova  sa drugih lokacija i izabrati po svom izboru neke koje ćete preneti na svoj blog ili o kome ćete napisati vest. Možete pratiti i strane sajtove i vest koja se objavi na stranom sajtu, i kod vas u vaš rss čitač stiže istog trenutka, što znaci da možete preneti vest veoma brzo.
Na ovaj način, ako je vest zanimljiva, dobijate veću mogućnost za viralnom promocijom, jer moćete biti prvi koji će preneti vest svojim čitaocima.
Rss čitač dosta skraćuje vreme kod kreiranja sadržaja i što je bitnije, dobijate potencijalno sveže, i aktuelne vesti na najbrži mogući način.

Exit mobile version