Baguje.COM

Kako dobiti posetu na sajtu preko deljenja slika i poboljšati SEO ?

Svi mi koji optimizujemo sajtove trudimo se da ih što bolje “upakujemo”, vodimo računa o ključnim rečima, formatiranju teksta, izlaznim linkovima…. Učili smo i čitali o raznim tehnikama, znamo one glavne, i njih se pridržavamo, a ostale bitne stvari koje mislimo da google ima u algoritmu, samo nagađamo i gledamo da što prirodnije sve namestimo za njegove spajdere.

Na osnovu mog iskustva na više blogova, jedna od stavki u njegovoj listi bitnih stvari je i poseta sa drugih izvora.

To nije glavna niti ključna stvar ali jedna stvar od 100, 200, 2000 mogućih opcija koje on gleda. Šta to znači? Ako sajt ima jaku posetu sa društveinh mreza , foruma, blogova, i Google će početi da ubacuje Vaše strane na više pozicije.

Da biste što pre dobili jaču posetu sa drugih izvora, jedna od opcija je i preko slika koje ćete deliti po forumima.

Prva stvar je da uzmete neki softver koji ćete instalirati u nekom folderu (ne poddomenu jer google gleda to kao zaseban sajt).

Znači negde na primer mojsajt.com/slike . Softveri koje mogu da preporučim su “chevereto“, i  “Image Hosting Script – DPI” , oni su besplatni i  stabilni.I ne koriste klasičnu mysql bazu, tako da vam procesor nece biti mnogo opterećen.

Zatim je važno uzeti listu posećenih foruma, 10-20 i pronaći teme gde se dele slike. Slike mogu biti u vezi vaše oblasti, ali i ne moraju.

Recimo nađete teme gde se dele smešne slike, ili slike nekih poznatih ličnosti. Ako želite da automatizujete stvar, možete uzeti i softver “thema poster” koji skoro sve radi sam. U zavisnosti od broja foruma, na ovaj naćin može se relativno brzo doći do par hiljada poseta dnevno. Ova poseta nije targetovana niti može da utiče na bilo kakvu akciju koju zelite da dobijete od posete, ali daje signal google-u da se “tu nešto dešava”, da postoji poseta, i jedan je od detalja na koji sigurno on gleda. Takođe ako gledamo razliku između takve posete sa Facebooka , ovde je prednost da poseta stize sa 10-20-30 različitih izvora, sajtova.

Blogovi koji su kod mene imali takvu opciju, mnogo brže su se razvijali i počeli da dobijaju posetu sa google-a.

 

 

 

 

Exit mobile version