Baguje.COM

Kako da instalirate AOKP rom na Samsung Galaxy Ace S5830

Pre nekoliko dana sam vas naučio kako da rutujete, instalirate CWM i instalirate CM9 koji je baziran na Androidu 4.0 IceCreamSandwich. Sada želim da vam predstavim jedan drugi ROM, sličan CyanogenMod9, takođe baziran na Androidu 4 pod imenom AOKP što je skraćenica za Android Open Kang Project.

Verzija koju ćete instalirati ovim uputstvom je tek Beta 1, dakle, na instalirate je na svoju odgovornosti, nije stabilna i nije finalna. Na ovoj verziji, kao i na CM9 radi sve sem kamere jer se za Galaxy Ace još uvek čekaju određeni fajlovi i popravke da bi kamera radila na ROM-ovima baziranim na Androidu ICS. Ok, kako ne bih dužio, postupak instalacije je sledeći:

Potrebno učiniti pre instalacije ROM-a

  1. Pre početka morate da imate CWM tj. ClockWorkMod recovery, tj. recovery režim na svom telefonu. Postupak za rutovanje i instaliranje ovog režima ćete pronaći ovde.
  2. Bekapujte vaše podatke. Ovo je opšte pravilo pre instalacije bilo čega na vaš telefon. Prilikom instalacije svi podaci se gube, pa je dobro pre toga ih sačuvati. Inače, Ukoliko ste dodali vaš Google nalog na telefon, kontakti su vam automatski sačuvani. Za čuvanje dnevnika poziva koristite moje prethodno uputstvo.
  3. Slike, muziku, klipove sa telefona (ne mora sa SD kartice ukoliko je imate) prebacite negde na računar.
  4. Napunite bateriju na bar 60% jer sam postupak može da potraje bar 10 minuta.

Instalacija

  1. Preuzmite .zip fajl ROM-a sa adrese http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1577585 ili direktno za verziju beta1 ovde (~135MB).
  2. Spojite telefon sa vašim računarom i na SD karticu prekopirajte preuzet fajl sa gornje adrese.
  3. Diskonektujte telefon sa računara.
  4. Ugasite telefon i upalite ga u Recovery režimu (držite menu dugme i kliknite na paljenje telefona (ne uspeva iz prve, pokušajte nekoliko puta ukoliko se telefon samo upali standardno)). Ili, ukoliko već imate neki custom ROM, da držite POWER dugme i izaberite opciju “Reboot -> Recovery”
  5. Kada ste ušli u recovery mod, idite na opciju “install zip from SD card” i onda “choose zip from SD card”. (u ovom režimu, tj. modu, se krećete tasterima za smanjivanje i pojačavanje zvuka, selektujete sa menu dugmetom i vraćate se na prethodne opcije koristeći dugme za gašenje telefona).
  6. Sada izaberite paket koji ste preuzeli i prebacili na vašu SD karticu.
  7. Potvrdite instalaciju odabirom na opciju “Yes” i sačekajte oko 1-2 minuta da se ROM instalira.
  8. Sada se vratite na glavni meni i odaberite sledeće opcije (obavezno sve).
    • Izaberite Wipe data/factory reset.
    • Izaberite Wipe cache partition.
    • Izaberite u meniju Advanced pa Wipe Dalvik cache.
  9. Sada se opet vratite na početnu stranicu i odaberite opciju “Reboot system now

Ovaj 10. korak je ujedno i poslednji. Vaš telefon će se nakon restarta (prvo paljenje može da potraje i do 5 minuta) upaliti u novom AOKP sistemu. Sada možete da dodate nazad vaš Google nalog (settings, accounts, google pa se prijavite) i vratite podatke koje ste ranije sačuvali.

Slike

Evo slika ovog ROM-a. (nisam ih ja slikao, ali sam ROM probao i trenutno ga koristim). Za više informacija o ovome sistemu, posetite temu na XDA forumu.


Exit mobile version