Baguje.COM

Kako da brzo pošaljete fajl sa računara na Dropbox, Google Drive ili Skydrive ?

Evo jednog korisnog uputstva uz pomoć koga ćete sa samo 2 klika mišem poslati fajl sa vašeg računara na Dropbox, Google Drive ili Skydrive cloud servise.

Kako bi ovo omogućili prva stvar što treba da uradite jeste da instalirate program koji ovi servisi nude. Dakle, posetite servis na koji želite brzo da pošaljete fajl i instalirajte njegov program koji omogućuje sinhronizaciju sa vašeg računara i tog servisa. Svaki od servisa napravi direktorijum na vašem računaru koji će sadržati fajlove spremne za sinhronizaciju.

Kada ste to instalirali, u Run dijalogu (start-run ili winkey+R) ukucajte sledeće:

%APPDATA%\Microsoft\Windows\SendTo

Odmah nakon toga, otvoriće vam se Windows Explorer sa SendTo opcijama. Sada, sa leve strane u Exploreru imate recimo Dropbox ikonicu i sve što je potrebno je da je prevučete u desni deo prozora mišem držeći CTRL dugme na tastaturi kako bi ikonicu kopirali, a ne prebacili je.

Ukoliko vam je ovo sa prevlačenjem ikonice previše komplikovano, možete i kliknutni desnim tasterom miša na ikonicu dropboxa i odabrati Copy, a onda sa desne strane protora opet kliknete desnim tasterom miša i odaberete opciju “Paste Shortcut”.

Nakon što ste zavišili ovaj postupak sve što je potrebno da uradite jeste da desnim klikom miša na fajl koji želi da pošaljete kliknete na njega, odete u opciju “Send To” i odaberete recimo “Dropbox”. Nakon toga, fajl će se naći u Dropbox direktorijumu i počeće da se sinhronizuje sa vašim online nalogom.

Exit mobile version