Baguje.COM

Blogger omogućio dodavanje slike sa veb kamere, Google+ dugme i bedž

Blogger je u prethodna 2 dana dodao više novih mogućnosti u svoj servis. Naime, od danas ste u mogućnosti da u tekst koji pišete ubacite sliku sa vaše veb kamere. Sve što treba da uradite jeste da standardno odete na ubacivanje slike i on sa strane u opcijama izaberete opciju “From your webcam” i to je to.

Pored ovoga, kao što je spomenuto u naslovu, Blogger je pre 2 dana omogućio i dodavanje dva nova gedžeta koja su povezana sa Google+ društvenom mrežom.

Prvi od njih je +1 dugme sa strane vašeg bloga, kao što možete videti u slici iznad. Ono što ovo dugme omogućuje jeste da čitaocima vašeg bloga omogućite da “lajkuju” vaš post, i to se automatski pamti na svim Google servisima pa će recimo prijatelji osobe koja je pritisnula +1 dugme u pretrazi videti da je njihov prijatelj “lajkovao” vaš tekst. Dakle, preporučujem dodavanje ovog dugmića na vaš blog.

I drugi gedžet je Google+ bedž za vašu Google+ stranicu ili vaš profil.

Kao što možete videti, dovoljno je da odete na Layout podešavanja vašeg bloga i kliknete na dugme “Add a Gadget” i izaberet Google+ Badge i u polju PageID unesete vaš ID ili ID vaše stranice.

Međutim, ono što mi se ne sviđa je to što nemate više podešavanja za ovo pa ipak toplo preporučujem da ručno dodate ovaj bedž uz pomoć stranice namenjene upravo za to.

Exit mobile version