Baguje.COM

Wise registry cleaner-odličan program za čišćenje računara

Verovatno vrlo često mučite muku sa usporenim radom računara, što vrlo često može da vas iziritira i da čekate minute i minute da zatvorite ili otvorite neki program ili učitate neku web stranu.

Šta dovodi do ovakvih problema?

Do njih dovodi raznorazno smeće koje se sakuplja surfovanjem, skidanjem raznih sadržaja sa interneta, zatim gomilanje privremenih i  neželjenih fajlova i svega ostalog što vam nije potrebno, kao i gomilanje kolačića (cokies) web browser-a kao i istorije internet pretraga i slično što se taloži u registry bazi.  Za rešavanje ovakvih problema postoji jedan fantastičan program koji ih može u potpunosti eliminisati Wise Registry Cleaner. Medjutim ovo nije jedini program ovakve vrste za naprednije čišćenje registry baze, postoji i Reg Seeker, koji je takodje efikasan ali on nije besplatan. Njime možete očistiti samo deo registry baze a za detalnjije čišćenje moraćete izdvojiti neki 30 $. Medjutim ovaj program možete da upotrebite ako želite da vam on idetifikuje sve greške u registry bazi i svo smeće, ali ne preporučujem zato što ćete time samo napraviti problem sebi, i posle toga ako primenite program a ne očistite računar njime do kraja, moraćete reinstalirati komletan program.

Zato je idealan Wise Registry Cleaner. Potputno je besplatan, možete ga jednostavno download-ivati i to najnoviju verziju 6.21 koja je dodata janura 2012 i potom instalirati. Program je dostupan za  Windows 7 od 32 i 64bit, Windovs Vista od 32 i 64bita, Windows 2008 Server, Windows XP od 32 i 64bita, Windows 2000, Windows 2003, Windows NT/Me/98. . Vrlo je jednostavan za korišćenje i rukovanje.

Po instaliranju, programa (klikom na run) na ekranu dobićete ikonicu Wise Registry Cleaner kliknete na tu ikonicu  i otvorite program.

Pre nego što počnete sa skeniranjem , obavezno uradite backup registry baze, kako biste u slučaju da čišćenje nije u redu mogli da vratite sve. Videćete već kada vas program sam pita želite li da odradite backup, kliknite Yes. Zatim možete početi sa skeniranjem računara, klikom na scan,. Skeniranje potrajaće nekih 1-2 minuta i potom na ekranu dobićete izlistane programe, fajlove , direktorijume i pod direktorijume koji su skenirani i štiklirani ako su čisti a obeleženi znakom opasnosti ako predstavljaju problem. I skroz na vrhu izaćiće vam brojčano koliko imate problematičnih stavki koje treba očistiti. Potom idete na Star Clean i počinje čišćenje. Po završetku čišćenja ako je sve u redu izaći će vam obaveštenje Cleanup is completed. I time ste obavili čišćenje prvog dela. Zatim možete preći na drugi deo,klikom na Sistem Tuneup gde možete izvršiti optimizaciju i u trećem delu klikom na Registry Defrag možete izvršiti defragmentaciju i time ste potpuno očistili vaš računar od celokupnog smeća koje je bilo u njemu i usporavalo rad.

Pored ovog programa za  naprednije čišćenje registry baze,  program za naprednije i  osnovno čišćenje je i CC Cleaner. Ja lično  kada su ova dva programa u pitanju, prednost dajem Wise Registry Cleaner-u,  zato što dublje čisti registry bazu od CC Cleaner-a.

Exit mobile version