Baguje.COM

Uticaj linkova na poboljšanje page ranga

Kada je u pitanju page rang stranice, a najrelevantniji nam je ALLEXA TRAFFIC RANG, svakako su linkovi ti koji u velikoj meri mogu uticati pozitivno ili negativno na page rank.

Ti linkovi se mogu podeliti na:

Obe vrste ovih linkova u velikoj meri utiču na poziciju web strane u pretraživačima, tako da ako želite dobru poziciju u pretraživačima trebate se pozabaviti ovim linkovima, tj. njihovom analizom.

Dolazni linkovi su izuzetno bitni, i direktno od njih zavisi vaša pozicija web strane na GOOGLE-u, ali nije ni malo umanjen značaj odlaznih linkova.

Odlazni linkovi prema spam web stranama, tematski nepovezanim web stranama mogu uveliko da pogoršaju rejting vaših web strana. Isto tako ako linkujete prema kvalitetnim web stranama koje se visoko kotiraju na pretraživačima to može poboljšati vašu rejting reputaciju. Ovo nije presudno i odlučujuće u SEO OPTIMIZACIJI ali može imati izuzetan uticaj.

 

Postoji program tj. web strana na kojoj možete PROVERITI I ISKONTROLISATI SVE ODLAZNE LINKOVE SA VAŠE WEB STRANE prema drugim web stranama.

Reč je o web strani WINTZELL.NET ulogujte se na ovu web i otvorice vam se prozor iznad koga imate prostor gde treba ubaciti ime web strane koju želite da analizirate i odredite broj odlaznih linkova, a potom kliknete na START i u tabeli vam izlaze svi odlazni linkovi sa vaše web strane., koje naravno možete izanalizirati i odrediti da li su dobri ili loši.

Takodje trebate analizirati odlazne, loše linkove tj. MRTVE LINKOVE. Mrtvi linkovi su takvi linkovi koji kada kliknete na njih nikuda ne vode,otvaraju praznu stranu ili 404 error stranicu. Oni mogu uticati loše na vaš page rank pa ih trebate izanalizirati tj. odrediti da li postoje i onda ih ukloniti.

Kako to uraditi?

Vrlo jednostavno pomoću programa specijalno namenjenog za tu svrhu. Program je XENU`S LINK SLEUTH. Možete ga ovde besplatno DOWNLOAD-ovati.

Po izvršenom download-u kliknite na ikonicu XENU koja će vam se na ekranu pojaviti u otvorenom prozoru i u prozoru koji vam se otvori ubacite url web strane kojoj želite proveriti odlazne mrtve linkove. Program će vam izlistati sve odlazne linkove  I po završetku izaći će vam ikonica koja trazi about, ali kliknite na CENSEL i u browser-u ce vam se otvoriti izveštaj, gde možete videti koji su vam mrtvi linkovi i koje trebate obrisati.Ovaj program analiziraće vam i slike i skripte, apsolutno sve. Na dnu pregleda imate skup svih linkova i dobrih i loših, što otprilike izgleda ovako:

A sad možete krenuti u čišćenje svojih web strana od mrtvih linkova koji vam dioprinose lošem  page ranku.

Exit mobile version