Baguje.COM

Mozilla objavila HTML5 MMO igru BrowserQuest

Mozilla nije inače poznata po tome da izdaje igrice ali je ovaj put napravila presedan i u saradnji sa firmom Little Workshop je izdala MMO igru (masivnu multiplayer online igru) pod nazivom BrowserQuest.

Ovo je samo još jedan dokaz koliko je Mozilla u stanju da “gura” ceo sistem novih tehnologija zasnovanim na Internetu napred, što joj je u suštini i jedan od ciljeva. Naravno da su i drugi u svemu ovome mogli ovako nešto da urade, ali je bitno da je Mozilla prva jer će sada i Google, Microsoft a možda čak i “zaspala” Opera nešto da urade povodom ovoga.

Što se tiče same igre, u pitanju je, kao što sam napisao, masivna multiplayer online igra gde vodite svog “heroja” po mapi, istražujete, borite se, razgovarate sa statičnim likovima ali i sa drugim ljudima koji u tom trenutku igraju igru.

Igra je u putpunosti napravljena uz pomoć veb tehnologija, HTML5, JavaScript itd.

Ono što mene najviše oduševljava, jer moram da priznam da nisam više gejmer, jeste to da je kompletna igrica OpenSource tj. da joj je kod otvoren i javno dostupan svima, pa možete da ga preuzmete i prepravite i objavite recimo svoju igru baziranu na ovoj, ili eto jednostavno da pogledate kako se igre kao ova prave. Kod se nalazi na adresi http://github.com/mozilla/BrowserQuest

Igru možete besplatno da igrate na adresi http://browserquest.mozilla.org/

Exit mobile version