Baguje.COM

Kako dodati Google Adsense oglase na blogger.ba

Blogger.ba je takođe jedna od besplatnih blog platformi koja ima dosta korisnika. Blogovanje na ovakvoj jednoj blog platformi se razlikuje od blogovanja na Google-ovoj blog platformi Blogger, pa je samim tim malo teže se snaći, naročito početnicima  u blogovanju.

Ono što je malo specifično za ovu blog platformu je nepostojanje klasičnog HTML šablona tj. prozora gde možete da ubacite bilo kakav HTML kod i da ga prikačite na blog. Postoje samo 5 takozvanih boxeva, koje možete da koristite za linkove i kratke citate, a možete i da dodate HTML kod ali je problem što vam tada ako dodajete oglase morate da koristite samo one manje reklame na blogu stajaće vam sa desne strane posta ili skroz na dnu posta. Na taj način oglasi neće vam biti toliko vidljivi, pa je potrebno da vam budu na vrhu ispod zaglavlja bloga a iznad naslova posta.

Ovde ću vam pokazati kako da dodate Google Adsense oglase na blogger.ba blog platformu a da vam se nalaze ispod samog zaglavlja bloga i koji ce se prikazivati na glavnoj stranici.

Ucitate Google Adsense vas nalog, kliknete na ikonicu My ads i otvorice vam se spisak oglasnih jedinica koje ste formirali. Na vrhu imate ikonicu New ad unit, kliknete na nju i formirate veličinu, izgled i ostale performanse za tu oglasnu jedinicu koju hocete da dodate, na kraju potvrdite kada ste sve podesili klikom na Save and get code. Prekopirate kod koji ste dobili na taj načlin što ga selektujete i klikom desnim tasterom  miša na copy.

Zatim učitate vas Blogger.ba i otvorite vaš nalog, Izaberete blog kome želite da dodate oglase, i onda kliknete na Izgled u okviru koga imate text HTML, kliknete na njega i otvoriće vam se prozor sa HTML codom teme vaseg bloga.

Ako smatrate da možete pogrešiti i niste sigurni, kopirajte ceo kod i sačuvajte ga negde, npr. možete u Wordu, ali to možete uraditi pre određivanja i kopiranja koda oglasne jedinice, zatim na vrhu samog koda pronadjite sledeći tekst:

[html]

<!– pocetak glavne kolone –>
<div id=”blog”>

[/html]

Odmah ispod nje kopirajte kod oglasne jedinice (koji ste dobili prilikom generisanja reklame na Google). Napravite mali razmak,  kako bi vam sve bilo pregledno.

Zatim idite na dnu na ikonu Spasi izmene i to je to.

Sačekajte malo da vam se kod Google Adsense oglasa učita tj. da ga Google pronađe a zatim otvorite blog da pogledate kako to izgleda.

Exit mobile version