Baguje.COM

Kako da vidite koja mesta su poslednje osvežena na Google Earth-u ?

Nedavno sam objavio da je Beograd osvežen na Google Earth i Google Maps-u sa novim satelitskim snimcima. To sam saznao prateći nekoliko blogova koji opet detaljno prate ovakve novine. Međutim, ukoliko vi želite da saznate koja su to mesta tj. geografske površine poslednje osvežene i kad, predlažem vam da preuzmete sledeći KML fajl i otvorite ga uz pomoć Google Eearth programa. Fajl možete pronaći na adresi http://mw1.google.com/mw-earth-vectordb/Imagery_Updates/imagery_updates.kml.

Kada otvorite taj fajl uz pomoć Google Earth-a, on će vam u meniju sa strane pokazati dodatni meni sa datumima osvežavanja, a na samom prikazu sveta, možete videti uokvireno crvenom bojom koje regije su osvežene.

Prikaz menija i datum poslednjih osvežavanja mapa

Primer prikaza Beograda i crvenog okvira

Da napomenem da datum trenutne fotografije koju gledate možete uvek pronaći u donjem levom uglu same mape, a da pristup starijim mapama možete dobiti tako što ćete kliknuti na ikonicu sata, tj. istoriju arhiviranih mapa. Onda skrolom pređete na datum koji vas zanima i stara mapa sa tog datuma će se odmah učitati umesto ove novijeg.

Exit mobile version