Baguje.COM

Kako da skratite url adresu pomocu ity.im servisa?

Vrlo često se susrećemo sa nekim url adresama sa dugim nazivima, što otežava da ih lako zapamtimo i oduzima vreme prilikom ukucavanja. Zato postoje servisi namenjeni specijalno za skraćenje ovakvih url adresa.

Jedan za sada od najpoznatijih ovakvih web servisa  i najviše korištenih na nasim prostorima je svakako Tinyurl. Međutim pored njega postoje mnogi drugi, koji su isto tako efikasni. Jedan od takvih servisa je i ITY.IM. Ovde cu vam objasniti postupak prijave na ovakvom jednom servisu i njegov princip rada.

Učitate web stranu ITY.IM  i imate dve opcije :

  1. Možete da se registrujete ako želite da koristite -nalog za izdavače (publishers)
    nalog za oglašavače (advertisers)
  2. ili jednostavno možete samo da skratite url url adresu bez prethodne registracije

Objasniću Vam prvo samo postupak skraćenja url adrese bez registracije, koji je vrlo jednostavan. Po učitavanju web strane  ITY.IM u polje pod nazivom HTTP://LONG URL upišete ili prekopirate vaš url koji želite da skratite, mozete pogledati kako to izgleda na slici.

zatim kliknete na ikonicu SHORTEN i  izaćiće vam ikonica sa pitanjem: Da li želite da dodate audio snimak na ovu url adresu? Što znači, naravno, ako želite kliknete na YES ADD AUDIO ali nas u ovom trenutku interesuje samo čisto skraćenje linkova pa idemo na klik NO CREATE SHORT URL . Kada kliknete na ovu ikonicu time je vaša unešena URL ADRESA skraćena u kratku URL ADRESU koja vam se prikazuje ispod u prozoru YOUR SHORT URL ispod kog imate opciju za deljenje na  Facebook, Twitter.

Kako da proverimo da li nam je skraćeni url u redu?

Kada kliknete na YOUR SHORT URL  otvorićie vam se u novom prozoru web strana ITY.IM  i na vrhu vam stoji SKIP AD , kliknete na SKIP AD i otvara vam se vaša web strana URL ADRESE koju ste skratili. I to je to.

Postupak skraćenja url adrese putem registracije je sličan s tim što pre toga samo treba po učitavanju web strane ITY.IM da se registrujete klikom na opciju REGISTER gde unosite vaše podatke ime i  prezime , email, i password koji odaberete i na dnu unosite brojeve koje vidite u boxu pored radi verifikacije. Sam postupak registracije vam omogućava da na svaku URL ADRESU koju skratite preko ovog servisa i kada  neko klikne na tu SKRACENU URL ADRESU vama se obračunava odredjena provizija koja se iskazuje u vašem nalogu i koju kasnije možete podići preko PAYPAL-A.

Exit mobile version