Baguje.COM

Kako da napravite svoju temu za Google Chrome ?

Predstavljam vam jedan dobar sajt uz pomoć koga ćete moći da napravite temu za vaš Google Chrome internet brauzer. Ceo postupak je moguće uraditi iz samo 3 koraka. Dakle, ukoliko želite da napravite svoju Google Chrome temu, učitajte adresu https://www.mychrometheme.com i počnite.

Za primer ovog posta, ja ću da napravim temu pod nazivom Baguje.COM  i koristiću boje slične našem sajtu i trenutnom dizajnu.

Korak 1

Prvi korak je da postavite pozadinsku sličicu koja će da se pokazuje kada otvorite prazan tab. Ja sam poslao pozadinsku sličicu sa Baguje.COM sajta, a vi možete da pošaljete bilo koju koju nađete na Internetu, ili recimo možete da uslikate ono što trenutno vidi vaša veb kamera koristeći dugme Use webcam.

Dakle, ja sam išao na upload, poslao malu sličicu, kliknuo na dugme “Adjust position” i stavio da je ona “Title image” jer mi je potrebno da se ponavlja po vertikali i horizontali kako bi popunila ceo ekran. Eksperimentišite sa opcijama koliko vam je volja, a kada završite kliknite na dugme “Continue to Step 2″

Korak 2

U drugom koraku biramo boje za našu temu. Ono što je loše je što ne možemo izabrati tačnu nijansu boje koju želimo, već možemo da biramo neku od ponuđenih, ali sam siguran da i ovim kombinacijama svako može biti zadovoljan.

Kao što vidite na slici iznad, imate mogućnost promene 3 boje. Prva boja je boja trenutno aktivnog tab prozora, druga boja za neaktivne tabove i treća boja je za okvir samog brauzera. Klikom na sličicu četke vam se otvara prozorčić gde birate boju. Klikom na dugme “I’m Feeling Lucky” u ovom koraku dobijate nasumice odabrane kombinacije boja koje nekada mogu da ispadnu baš dobre 🙂 Kada ste završili sa odabirom, kliknite na dugme “Continue to Step 3

Korak 3

Ovo je poslednji korak i najjednostavniji jer treba samo da vašoj temi dodate ime i kratak opis ukoliko to želite. Dakle, kumujte vašoj temi, i kada ste završili kliknite na dugme “Make my theme!

Odmah nakon toga vam se pojavljuje stranica sa koje direktno možete da instalirate temu odmah u vaš Chrome, ili da je podelite sa prijateljima kao što ću ja sada učiniti sa ovom koju sam napravio probno za ovaj tekst.

Dakle, moja probna tema se nalazi na adresi https://www.mychrometheme.com/t/516jq0ktkk584shfo9zuvgy1u

Exit mobile version