Baguje.COM

Kako da dodate Meebo dopisivanje na Blogger ?

Napisaću vam ukratko kako da dodate Meebo dodatak na svoj Blogger blog koji omogućuje dopisivanje posetilaca sa administratorom sajta. Dakle, kao prvo, treba da imate svoj meebo nalog i da dodate sve vaše kontakt podatke gde vam korisnici mogu pisati (gtalk, icq, msn, yahoo i mnoge druge) i onda sledeći korak je pravljenje i postavljanje dodatka na Blogger.

Korak 1

Učitajte www.meebome.com i popunite podatke slično kao ja:

Korak 2

Odmah zatim kliknite na dugme Next i napravite svoj korisnički nalog ili se prijavite sa već postojećim (ukoliko ste me slušali od početka, sada nalog već imate 🙂 )

Korak 3

Sada ste prijavljeni i dobijate kod koji treba da kopirate. Dakle, ceo ovaj kod što ste dobili selektujte i kopirajte.

Sledeći korak je odlazak na Blogger i otvaranje podešavanja vašeg bloga.

Korak 4

Dakle, otvorite vaš blog na Blogger blogu i uđite na podešavanja a tamo izaberite Layout – i u meniju sa desne strane izaberite opciju “Add gadget”.

U spisku gadgeta koji vam se otvori, pronađite HTML/JavaScript i kliknite na plavu ikonicu plusića. Zatim u prazno polje unestite kopirani kod iz 3. koraka ovog uputstva baš kao što sam ja to uradio na slici ispod. Na kraju, sačuvajte izmene.

Korak 5

Za kraj, pošto ste u prethodnom koraku dodali ovo na vaš blog, treba da učitate sajt https://www.meebo.com/messenger i prijavite se sa vašim nalogom (iz drugog koraka ovog uputstva) kad god ste na Internetu kako bi vaši posetioci mogli da se dopisuju sa vama.

Ovako izgleda dodatak u mom primeru na sajtu (tj. ovako ga vide posetioci):

A ovako ga vidim ja kada mi neko piše:

Dakle, to je to, uspešno ste omogućili najbrži mogući kontakt na vašem sajtu posetiocima svog blogger bloga.

Odmah zatim kliknite na dugme Next i napravite svoj korisnički nalog ili se prijavite sa već postojećim (ukoliko ste me slušali od početka, sada nalog već imate 🙂 )

Exit mobile version