Baguje.COM

Kako da apdejtujete Samsung Galaxy Ace na Android Ice Cream Sandwich

Ovo je uputstvo za sve korisnike Samsung Galaxy Ace telefona uz pomoć koga ćete moći koristiti beta verziju CyanogenMod-a 9 koji je baziran na Ice Cream Sandwich verziji 4.0.4, trenutnoj aktuelnoj verziji Android operativnog sistema. Uputstvo je za naprednije korisnike i završetkom istog gubite garanciju na svoj telefon ukoliko ste ga uzeli pod ugovor u nekom od mobilnih operatera. Takođe, postoji mogućnost da, ukoliko ne pratite korak po korak uputstvo, zeznete svoj telefon pa da vam se više ne upali. Dakle, predlažem samo stručnijim korisnicima da urade ovaj update.

Što se tiče samog ROM-a, CM9 beta5 je veoma stabilan, funkcioniše bukvalno sve sem kamere. Apdejt se radi otprilike jednom nedeljno, a trenutna verzija je beta 5. Moram takođe da napomenem da ovo nije zvanična verzija CyanogenMod-a već rad nekoliko developera sa XDA foruma za mobilne telefone.

Šta je sve potrebno pre početka

Uputstvo

  1. Spojite telefon sa vašim računarom i na SD karticu prekopirajte preuzet fajl sa gornje adrese (cm_ace-beta5.zip ~125 mb).
  2. Diskonektujte telefon sa računara.
  3. Ugasite telefon i upalite ga u Recovery režimu (držite menu dugme i kliknite na paljenje telefona (ne uspeva iz prve, pokušajte nekoliko puta ukoliko se telefon samo upali standardno))
  4. Kada ste ušli u recovery mod, idite na opciju “install zip from SD card” i onda “choose zip from SD card”. (u ovom režimu, tj. modu, se krećete tasterima za smanjivanje i pojačavanje zvuka, selektujete sa menu dugmetom i vraćate se na prethodne opcije koristeći dugme za gašenje telefona).
  5. Sada izaberite paket koji ste preuzeli i prebacili na vašu SD karticu.
  6. Potvrdite instalaciju odabirom na opciju “Yes” i sačekajte oko 1 minuta da se ROM instalira.
  7. Sada se vratite na glavni meni i odaberite sledeće opcije (obavezno sve).
    1. Izaberite Wipe data/factory reset.
    2. Izaberite Wipe cache partition.
    3. Izaberite Advanced > Wipe Dalvik cache
  8. Sada se opet vratite na početnu stranicu i odaberite opciju “Reboot system now
Nakon ovoga, vaš telefon će se restartovati i podići CyanogenMod. Prvo podizanje sistema može da potraje i do 5 minuta, zavisi najviše od brzine vaše SD kartice. Dakle, nemojte se uspaničiti šta god da se dešava sve dok to traje u tih prvih 5 minuta. Ukoliko ni posle ovoliko vremena vaš telefon nije pokazao “deskop”, ugasite ga i ponovite uputstvo od koraka 3 (paljenje u recovery režimu i sama instalacija). Najčešći problem može biti da niste pročitali i pratili svaki korak kako treba kao i to da preuzet paket nije dobro preuzet (zbog antivirusa, zato je potrebno privremeno ga ugasiti).
Uputstvo je provereno i funkcioniše 100% jer sam ja moj Ace proveo kroz sve ove korake bar 10 puta do sada i nije bilo nikakvih problema.
Odmah pri prvom paljenju telefona se prijavite na vaš Google nalog kako bi povukli nazad podešavanja i kontakte.

 

 

Exit mobile version