Baguje.COM

Dostupan Facebook Messenger za Windows 7 računare

Želite li da se dopisujete sa Facebook prijateljima bez odlaska na Facebook ? Od sada je to moguće jer je Facebook zvanično predstavio program sa kojim je ovo moguće – Facebook Messenger.

Kako bi koristili ovaj program i počeli da se dopisujete sa vašim prijateljima treba da odete na adresu https://www.facebook.com/about/messenger, kliknete zeleno dugme “Install now”, preuzmete mali programčić, pokrenete ga i pustite da se instalacija dozvrši. Odmah nakon toga program se pali i dozvoljava vam dopisivanje sa vašim prijateljima.

Evo kako program izgleda kod mene na računaru:

Moram da pomenem jednu odličnu opciju koju ima ovaj program a to je “dock” prozora za dopisivanje na vaš desktop. Tj. uz pomoć donjeg desnog dugmeta “dock” vi zapravo “lepite” prozor za desnu stranu vašeg ekrana i on će vam uvek tamo ostati, a svi prozori koje otvorite pored ovoga će biti vidljivi samo do messengera. Nešto slično su imali i Digsby i još neki programi za dopisivanje ranije, ali na Windows 7 još nisam video ovu mogućnost kod nekog programa.

I za kraj, još jedna mala napomena. Program radi ISKLJUČIVO na Windows 7. U planu je i podrška za Windows Vistu, a za XP ne planiraju da naprave ovaj program. Dakle, prelazite polako na Windows 7 (Windows 8 će takođe uskoro).

Ukoliko želite da se dopisujete sa mobilnog telefona, onda posetite naš prethodni post “Facebook pokrenuo nov Messendžer za mobilne telefone“.

 

Exit mobile version