Baguje.COM

Apple predstavio iPad3

Apple je juče konačno predstavio iPad3, nov tablet uređaj koji dolazi kao dobra zamena za, sada već stari iPad2.

 

Najbolja stvar kod ovog modela je sigurno nov ekran pod imenom Retina Display koji ima izuzetno visoku rezoluciju (2048×1536 tj. 3,1 milion piksela). Ovo je inače duplo veća rezolucija od prethodnih iPadova. Takođe je predstavljen i novi čip A5X, procesor sa dva jezgra i grafika sa 4 jezgra.

Novi iPad ima i bolju kameru, u pitanju je 5MP iSight kamera koja ima vrlo lepe mogućnosti kao što su auto-fokus, automatsku detekciju lica, AF-lock i još mnogo toga drugo. Uz pomoć napredne optike, možete slikati i snimati u HD rezoluciji od 1080p.

Pored ovoga, u novoj verziji je prisutno i diktiranje (konvertovanje izgovorenih reči u tekst). Što se tiče konekcije, tu je 4G LTE koja omogućava veoma velike brzine preuzimanja i slanja fajlova. Što se tiče baterije, ista je kao i u prethodnoj verziji, tj. drži sigurno 10 sati u zavisnosti od toga šta radite.

Što se tiče samog izgleda, ova verzija je malkice deblja od prethodne ali i malo teža.

Što se tiče softvera, uz ovaj tablet je predstavljaen i novi iOS 5.1 sa mnoštvom novih mogućnosti.

Uređaj će biti dostupan od 16. marta 2012. godine u crnoj i beloj boji. Cene za Ameriku su 499 dolara za model od 16GB a za ostale, veće cene, predlažem da posetite sajt http://www.apple.com/ipad/.

A evo i nekih poređenja različitih tablet uređaja:

Naravno, tu je i video klip sa predstavljanja:

Exit mobile version