Baguje.COM

Virtuelne panorame

Da razjasnimo šta su virtualne panorame?

Proces spajanja slika

Proces spajanja slika

Virtualne panorame posetiocu sajta daju mogućnost pregleda celokupnog pogleda na prostor koji okružuje tačku odakle je panorama slikana. Ugao gledanja obuhvata celu sferu u rasponu 360°x180°. Pogled se može pomerati u svim smerovima. Takve panorame se kreiraju spajanjem nekoliko fotografija slikanih iz svih uglova. Panorame se spajaju u ekvadistantnu cilindričnu ili neku drugu projekciju i preko Fleša se izvoze i ubacuju na sajt.

Čemu služe virtuelne panorame i šetnje ?

Medij je poruka, a prvo iskustvo vašeg potencijalnog klijenta vaša web strana. Od velike je vašnost da ona ima maksimalan učinak. Virtualnom prezentacijom ne samo da će te poboljšati vaš sajt + seo optimizacija, već će te i vaše poslovanje prikazati u najboljem svetlu. Takvi sajtovi sa virtualnim turama duže zadržavaju interesovanje posetioca nego klasični sajtovi sa običnim slikama.

Panoramska glava

Kako se kreiraju 360°VR panorame ?

Sferične virtualne ture i panorame sa uglom posmatranja od 360°x180° prave se pomoću digitalnog SLR aparata sa širokougaonim objektivom (fisheye). Aparat se postavlja na panoramsku glavu (pano-head) koja se montira na stalak. Zatim se slikaju sve strane iz iste nodalne tačke koja se obično nalazi na kraju objektiva. Tako dobijene slike se softverski spajaju u jednu veliku ekvadistantnu cilindričnu panoramu. Od te slike se kreira VR panorama koja se može prikazati u java, fleš ili nekom drugom formatu za web prikaz.

Kako se prave virtualne šetnje ?

Virtuelna panorama može se interno spojiti linkovima odn. hotspotovima sa drugim panoramama i tako kreirati virtualna šetnja. Posetioc sajta imaće mogućnost da se “prošeta” kroz vaš vaše panorame odabirom i klikom na određeni hospot koji vodi ka drugoj, trećoj panorami.

Centar Beograda

Прикази: Centar grada особе Saša Stojanović
Exit mobile version