Baguje.COM

Sony objavio Xperia P i U na MWC

Na svetskom mobilnom kongresu u Barseloni, pored Samsunga, LG i Huawei-a, i Sony nam je spremio mobilne telefone. Ovoga puta, i za sada, samo 2 komada. U pitanju su modeli Xperia P i Xperia U. Bitno je da pomenemo da je Sony ove godine izašao sam, bez Eriksona jer su se nedavno podelili i sada stari Sony-Ericsson pripada kompletno Sony koorporaciji.

Xperia P

 Xperia P je verovatno glavna stvar koju će Sony objaviti na ovogodišnjem kongresu. Telefon je napravljen od aluminijuma i deluje dosta čvrsto. Unutra se nalazi dual-core procesor, Android 2.3 (sigurno uskoro stiže i 4.0), 4 inčni ekran “White Magic”, 8 MP kamera, NFC podrška i HDMI veza za spajanje sa ostalim uređajima.

Xperia U

Ovaj mališa se već i očekivao jer je dugo najavljivan. Ima takođe dual-core procesor, Android 2.3, takođe ga očekuje 4.0, 3,5 inčni “Reality” ekran, i prema podacima koje imamo od Sony-a bateriju koja će da izdrži 6 sati prilikom razgovora. Ovaj telefon je namenjen onima koji ne boluju toliko od veličine telefona (u zadnje vreme što veći to bolji :)).

Exit mobile version