Baguje.COM

Razlikujte direktorijume po boji “Folder Colorizer”

Prilikom pretraživanja putem ogromnog broja foldera, uobičajeno je da korisnici propustite one koje baš traže. Činjenice je da, kada se suočimo sa mnogo sličnih predmeta koje tražimo, a oni su zajedno iste boje kategorizovani od strane ljudskog mozga.

Folder Colorizer je aplikacija za Windows koja vam omogućava da lako razlikujete jednu od drugih kategorija foldera primenom različite boje za svaki folder.

Aplikacija raspolaže velikim brojem unapred odabranim bojama koje možete izabrati, kao i alat da izaberete prilagođene boje. Nakon instalacije,aplikacija dodaje Colorize! pod- meni na desni klik kontekst menija Windows Explorera. Da biste promenili boju u nekom folderu, kliknite desnim tasterom miša, otvorite Colorize! meni i izaberite boju po svom izboru. Po defaultu na raspolaganju su Žuta, Zelena, Crvena, Plava, Crna, Ljubičasta, Peščana Braun i Vodeno Plava.

Izaberite boje iz meni Colorize! da biste podesili prilagođenu boju za izabrani folder. Samo kliknite i pomerajte miša unutar Pick a Color kruga, i izaberite dodaj (+Add color) da biste dodali željenu boju na listi.

Aplikacija nema opciju promena boje foldera u paketu, već morate za svaki folder pojedinačno da menjete boju. Dakle, ako želite da kreirate kategorije foldera i razlikovati ih po boj , biće potrebno dosta vremena. Folder Colorizer ima raspoložive memorije od oko 15 MB, a radi na Windows XP, Windows Vista i Windows 7.

Download Folder Colorizer

Exit mobile version