Baguje.COM

McAfee predstavio nove mobilne bezbednosne dodatke

Iz kompanije McAfee su iskoristili Mobile World Congress 2012 u Barseloni i najavili nove tehnike i alate za zaštitu mobilnih uređaja, podataka i aplikacija. Mobilni uređaji su veliki meta za sajber napadače i brojne malware, a McAfee želi da pruži organizaciji alate kako bi bezbedno koristili mobilne uređaje i sačuvali svoje podatke.

Mobilni uređaji su brzo “proširili”  nišu, sve do luksuznih uređaja pa do nezamenljiv gadžeta. Sa 16GB i 64GB smart telefoni i tableti su ukljčeni u korporativne baze podataka i mreže , s obzirom da ih gotovo svi koriste, imperativ je da su organizacije svesne bezbednosnih rizika, i žele da imaju na raspolaganju najbolje alate kako bi zaštitili svoje uređaje.

Džon Thode, izvršni potpredsednik i generalni menadžer potrošača McAfee, objašnjava u saopštenju McAfee da su gubitak, krađa podataka i zlonamerni napadi sve ozbiljniji i da su organizacije sa razlogom zabrinute. On ističe da su preduzećima i potrošačima neophodni bezbednosni alati koji bi zaštitili svoje uređaje, samim tim sebe i svoje podatke.

Deo noviteta iz McAfee uključuje otkrivanje McAfee Enterprise Mobility Management (EMM) 10. EMM uređajima pruža Secure Mobile app pristup, jaku autentifikaciju, i izveštavanje o propustima i  kroz McAfee ePolici Orchestrator (EPO).

McAfee nije jedini proizvođač koji je predstavio bezbednosne alate za mobline uređaje. Symantec, Kapsersky, Vebroot, i drugi su takođe najavili svoje alate za zaštitu mobilnih uređaja.

U većini slučajeva, proizvođači nude možda veću zaštitu za BlackBerry i Android uređaje i sa više bezbednosnih alata nego za iOS, jer Apple ne otvara platformu kako bi  bezbednosnim proizvođačima da pristupili dublje sistemu kako bi uspeli da naprave što bolji antimalware alat. Začkoljica je u tome što je iOS zaključan, i Apple čvrsto kontroliše aplikacije koje su na raspolaganju za mobilne uređaje, tako da već postoji manja šansa za malvare-ima.

McAfee kaže da EMM 10 uključuje proširenu bezbednost za podatake, uključujući e-mail “sandboking” za iOS,  da spreči korporativni email bude prosleđen sa ličnog email naloga, i blokira iCloud kako bi sprečio da se podaci vlasnika “presele” na lični iCloud račun nekog drugog korisnika.

Poboljšana bezbednost aplikacija omogućuje da se zaražene aplikacije stave na crnu listu i za Android  i iOS uređaje. Admin može definisati skup aplikacija i blokirati pristup njima, kao i blokirati neproverene SSL sertifikate kako bi onemogćio da sa svog telefona posećuje ne bezbedne veb sajtove.

McAfee je otkrio novu antimalware verziju McAfee VirusScan Mobile Security for Enterprise kako bi obezbedio dodatnu zaštitu za Android uređaje.

Exit mobile version