Baguje.COM

Lupa kao ekstenzija za Google Chrome

SimpLoupe je ekstenzija (dodatak) za Chrome koji vam omogućava da zumirate sadržaj web stranice kako bi lako čitali sitan tekst. Lokal može da poboljša čitljivost veb za onim korisnicima koji ne mogu da čitaju tekst malu veličinu , a često i glavobolje prilikom čitanja teksta na ekranu . Kombinacijom tastera Ctrl + Alt + L dobijamo prečicu, koja aktivara lupu radi lakšeg čitanja sitnog teksta i slike.

 

Kada se instalira ekstenzija, desnim klikom u kontekstni meni dostupna je opcija simpLoupe. Možete da izaberete ovu opciju da biste povećali ili upotrebite Ctrl + Alt + L prečicu za uvećanje teksta i slika. Podešavanja za veličinu, vrstu oblika i Zoom obima može lako da se promeni ako pristupite opcijama. Kada naletite na tekst ili slike koje su suviše male da bi se pročitali ili videli, koristite opciju simpLoupe da bi ste aktivirali lupu za zumiranje u traženom web odeljku.

U opcijama simpLoupe obuhvata tri osnovne kategorije, vrste oblika veličine  i skala zumiranja. Do opcija se dolazi ako kliknete na francuski ključ (Customize and control) izaberete “Tools” pa “Extensions”  kliknite na “simpLoupe” link opcije.

Vrsta oblika lupe može da se podesi kao krug, kvadrat, pravougaonik. Takođe možete promeniti veličinu na male, srednje ili velike, i Zoom skale na 2X , 3X ili 4X.

Download simpLoupe for Google Chrome

Exit mobile version