Baguje.COM

Kako da blokirate SMS ili poziv od smarača na Androidu ?

Pretpostavljam da će devojke najviše čitati ovaj tekst jer sam siguran da njih najviše smaraju moja braća po polu – muškarci 🙂 Dakle, program koji ću vam opisati nudi mogućnosti blokiranja, tačnije ignorisanja određenih brojeva/kontakata na vašem Android mobilnom telefonu/imeniku bilo da su u pitanju pozivi ili SMS poruke.

Kako bi ovo postigli, pratite korak po korak uputstvo ispod

Uputstvo

  1. Instalirajte Call Blocker aplikaciju na svoj Android mobilni telefon
  2. U gornjem desno uglu otvorite podešavanja kao na slici i podesite pravila
    1. U prvom delu su podešavanja za odbijanje poziva
    2. U drugom delu su podešavanja za odbijanje SMS-ova
      Kao što možete videti iz gornje dve navedene slike, podešavanja su osnovna i nisam ih menjao. Jedna zanimljiva stvar je da možete da dodate obaveštenje blokiranom korisniku nakon bloka gde ćete mu reći recimo “Ne smaraj” ili pak, napisati nešto po svojoj volji 🙂 Takođe, ovde možete podesiti i notifikacije tj. obaveštenja prilikom blokiranja jer vas po osnovnim podešavanjima program obeštava kada blokira neki poziv ili poruku.
  3.  Sada, kada ste videli podešavanja i/ili podesili ih po svojim potreba, vratite se nazad na početnu stranu programa i kliknite na dugme “Blacklist“. Odmah nakon toga, kliknite na dugme “Add number” i u meniju odaberite odakle želite broj da dodate. Ponuđene opciju su: iz imenika, iz zapisa poziva, iz sms zapisa ili da unesete broj ručno.
  4. Nakon što ste odabrali recimo da hoćete da dodate nekoga iz imenika, pojavljuje vam se imenik i treba da odaberete koga želite da blokirate. Potrebno je da ga selektujete ikonicom sa desne strane i kliknete na dugme “Add“.
  5. To je za sada sve, blokirane osobe će biti ispisane u Blocklist delu programa i oni će od sada biti blokirani.
  6. Klikom na ime u spisku blokiranih osoba možete da podesite još nešto veoma bitno, a to je da blokiranoj osobi onemogućite samo recimo pozive, dok ćete joj dozvoliti SMS poruke.
  7. Na kraju, ostaje vam samo da sačuvate podešavanja i uživate u miru 🙂
Usput, notifikacija prilikom blokade izgleda ovako:
Exit mobile version