Baguje.COM

[iPhone] Vrste jailbreak-a

Tethered jailbreak

Tethered jailbreak je jailbreak koji prilikom gašenja zahteva da se vaš iUređaj priključi na kompjuter kako bi se ponovo uradio jailbreak. Nakon reboot-a ili gašenja iUređaj se nikada ne pomakne sa Apple logo zaslona. Dakle,iUuređaj je neupotrebljiv dok se ne ponovi jailbreaka preko kompjutera. Thethered jailbreak je loša opcija i jedino se preporučuje u hitnim slučajevima, kada je jailbreak zaista potreban.

Thethered jailbreak ponekad zahteva da ponovite celi jailbreak proces, a ponekad je dovoljno samo da spojite telefon na iTunes. Tethered verzije jailbreak alata su obično alati u prvoj verziji koja se pojavljuje odmah nakon izlaska nove verzije iOS-a.

Razlicite Dev grupe obično izbace tethered verzije jailbreak alata jer to daje još jednu mogućnost svima koji žele isprobati novi iOS bez čekanja na untethered jailbreak. Ove alate obično koriste programeri koji prave aplikacije (apps) za Cydia-u kako bi testirali na novoj verziji firmware pre nego što ostali korisnici dobiju pristup unthetered jailbreak-u.

Untethered jailbreak

Untethered jailbreak je normalan jailbreak. U tom slučaju, kada jednom uradite Jailbreak iUređaja, ne morate ponovo raditi jailbreak sve dok ne instalirate noviju verziju iOS-a.

Semi-tethered jailbreak

Semi-tethered jailbreak je kombinacija untethered i tethered jailbreak-a. Naime, Semi-Tethered jailbreak vam obično dozvoli da napravite reboot iUređaja bez potrebe za ponovnim jailbreak-om. Međutim, u većini slučajeva nakon reboot-a ne možete koristiti Cydia jailbreak tweak-ove i aplikacije dok ponovno ne uradite jailbreak ili ne spojite iUređaj sa kompjuterom. Semi-teathered je bolji od tethered jailbreaka jer vam još uvek dozvoljava da koristite iUređaj kao telefon za pozive i poruke dok ne dođete do kompjutera kako bi ste ponovo uradili jailbreak.

Exit mobile version