Baguje.COM

HTC predstavio 3 nova modela telefona, seriju ONE

HTC je takođe na svetskoj mobilnoj konferenciji, i za nas je, za sada, predstavio novu seriju mobilnih telefona pod nazivo ONE. Tu su nam 3 modela, svaki za različitu ciljnu grupu ljudi, ali ću da dodam i novčanika.

U pitanju su modeli HTC One X, HTC One S, i HTC One V.

Svi telefoni dolaze uz novi HTC Sense 4.0 koji ima mnoštvo novih mogućnosti. Najviše izmena je primila aplikacija za fotografisanje gde ćete od sada moći sačuvati sliku u toku snimanja klipa, baš kao profesionalni fotoaparat. Takođe, odziv samog aprata je veoma brz, brojka koja se pominje je čak 0,7 sekundi. Pored ovoga, korisnici One telefona će dobiti 25GB besplatnog prostora na Dropbox servisu. Svi modeli će takođe da uživaju u čarima BeatsAudio tehnologije o kojoj smo pisali nešto ranije.

HTC One X

Najbolji u ovoj seriji mobilnih telefona. Nov NVIDIA® Tegra 3 mobilni procesor za čistiju, jasniju i bržu grafiku u aplikacijama i igricama i za duže trajanje vaše baterije. Telefon dolazi uz 1,5 GHz Super 4-PLUS-1 procesor sa 4 jezgra i jednim dodatnim koji je napravljen kako bi produžio trajanje baterije. U njemu je takođe ugrađeno i 12 jezgara grafičkog procesora.  Telefon dolazi uz 4,7 inčni ekran u HD rezoluciju od 720p i naravno uz Gorilla Glass.

HTC One S

Ovaj telefon je namenjen korisnicima koji žele telefon sa novim tehnologijama ali i malo kompaktnijim dimenzijama.  Njega za razliku od prethnodnika pokreće Qualcomm Snapdragon S4 procesor od 1.5 GHz sa 2 jezgra. Takođe, ekran je malo manji, 4,3 inča i takođe ima Gorilla Glass. Metalni okvir uz dimenzije od svega 7,9 mm čine ovaj telefon najtanjim HTC telefonom do sada. Ovaj telefon donosi još nešto novo. U pitanju je nov način izrade koji se do sada koristio samo na satelitima. U pitanju je mikroark oksidacija (MAO) koja koristi ultra-mat crni keramički metal, pa tako dobijate od aluminijumskog okvira keramički okvir.  Ovo čini telefon čak 4 puta čvršćim od običnog aluminijuma koji se do sada koristio.

HTC One V

Ovo je najslabiji po performansama telefon, inače najavljen i kao naslednik popularnog HTC Legend telefona.

 

Bitno je za napomenuti da je HTC sa ovom serijom pomerio granicu na još jednom polju, a to je na globalnoj dostupnosti telefona. Najavljeno je da će svi telefoni iz ove serije biti dostupni od aprila širom sveta, a na spisku operatera sa kojima je HTC sklopio ugovor su i Telenor Srbija i VIP Srbija.

Exit mobile version