Baguje.COM

5 načina za učinkovit SEO

Google pretragaU ovo kratkom tutorijalu prikazaćemo vam 5 opštih načina za učinkovitu optimizaciju vašeg sajta.

  1. Najpre registrujte neki dobar domen. Najbolje bi bilo da se vaš domen odnosi na vaš proizvod.  Ako prodajete npr. belu tehniku, a vaš domen je mctepisx.com, to vam baš i neće pomoći puno. Možete da registrujete i više povezanih domena. Da bi izbegli probleme sa pretraživačima koje bi mogle prevideti nekoliko domena koji ukazuju na istu stranu, usmerite ih na posebne krajnje stranice sa linkovima koji će privući posetioce na sajt. To će pomoći vašem ranku.
  2. Naslovi su bitni. Male firme često prave greške kada rade  SEO optimizaciju zato što imaju nepotpune naslove ili uopšte nemaju tagove u naslovu. Većina web stranica napravljene su  upotrebom tradicionalnih HTML editora koji ne prikazuju slabosti stranice pri njenoj izradi. Optimizacija sajta podrazumeva i pravilnu upotrebu naslova. Naslovi stranica su vrlo jednostavan način za privlačenje algoritama pretraživača koji traže naslove na više povezanih stranica. Ako uzmemo ponovo primer belu tehniku, bolje je da jedna od stranica ima naziv “Tehnika” nego naziv “Stranica 1“.
  3. Mudro upotrebljavajte ključne reči. Izvršite istraživanje ključnih reči vezanih za vaš proizvod, kombinujte ih i testirajte da vidite šta vam najbolje odgovara. Nakon toga uključite ih u naslove, opis, zaglavlje, u blokovima, u alt tagovima slika, u menijima i gde god da možete ali da pri tom ne smetaju, da ne budu napadne za vaše korisnike.
  4. Vaše kontakt informacije jasno prikažite na vašem sajtu. Da bi spam sprečile, neke kompanije svoje kontakt informacije untegrišu u grafiku, tako da programi koji sakupljaju email adrese ne mogu doći do e-mail adrese vlasnika firme. To je velika greška, jer svoje kontakt informacije treba da učinite jasnim i pristupačnim, posebno iz razloga ako želite da dobijete dobar rank za određenu regiju. Ako možete da birate uvek se opredelite za tekstualne kontakt informacije naspram ubacivanje e-mail linka.
  5. Linkovanje je veoma bitno. Što više relevantnih linkova imate između svojih i tuđih sajtova dobićete veći Page rank a samim tim dobićete i više posetioca koji dolaze preko pretraživača. Posebno je korisno kada su linkovi jednosmerni, odn. kada upućuju ka vama bez povratnog linka na vašem sajtu. Kad neko traži nekog vašeg konkurenata, najverovatnije da će u listi rezultata pretrageuočiti vas što će vam automatski doneti benefit.

 

Exit mobile version