Baguje.COM

.СРБ domen je moguće registrovati od 27. januara

Kao što smo i ranije najavljivali nekoliko puta, drugi zvaničan domen Republike Srbije, čirilični .СРБ biće moguće registrovati od 27. januara 2012. godine.

Ispod je obaveštenje jednog od ovlašćenih registranata.

Obaveštavamo vas da registracija ćiriličnog internet domena  .СРБ počinje na Dan Svetog Save – 27. januara 2012. godine. Internet domen .СРБ je pored .RS domena, drugi nacionalni domen Republike Srbije, a posle ruskog .РФ i drugiinternet domen na svetu  na ćiriličnom pismu koji je moguće registrovati. Nacionalni internet domen je oznaka teritorijalne pripadnosti i veoma je važan za definisanje internet identiteta svih koji žive i rade u Srbiji.

U prvih šest meseci pravo registracije .СРБ domena imaju samo vlasnici postojećih .RS  domena, i to po ceni od samo 1 dinar. Posle tog perioda, ćirilične domene moći će da registruje svako ko to želi, bez obzira na to da li poseduje određeni .RS domen ili ne. Po ceni od 1 dinar korisnik ima pravo da registruje onoliko .срб domena koliko ima registrovanih .rs domena, pri čemu se .срб domeni registruju na godinu dana, bez obzira na koliko godina su registrovani .rs domeni.

Za više informacija pogledajte stranicu RNIDS-a

Exit mobile version