Baguje.COM

Registracije .СРБ domena mogu da počnu !!!

Od 27.01.2012. godine počinje prioritetna registracija “.срб” domena po povlašćenoj ceni, za sve registrante .rs domena. Period prioritetne registracije “.срб” domena za korisnike .rs domena će trajati do 26.07.2012.

Ćirilički domen najvišeg nivoa “.срб” predstavlja Republiku Srbiju na Internetu i omogućava formiranje veb adresa koje su napisane ćiriličkim pismom.

U periodu prioritetne registracije, nudi se registrantima .rs domena da za svaki svoj .rs domen registruju ćirilički domeni transliterovan na ćiriličko pismo prema pravilima koja su detaljno objašnjena u Pravilniku o početku rada .срб registra ( http://www.rnids.rs/data/DOKUMENTI/Opsti%20akti/RNIDS-Pravilnik-pocetak-radaSRB.pdf).

Ukoliko vam ponuđeni “.срб” domeni iz baze RNIDSa ne odgovaraju, postoje dve mogućnosti za registraciju željenog “.срб” domena po povlašćenoj ceni:
1. moguće je registrovati novi “.rs” domen, da bi se dobilo pravo registracije željenog “.срб” domena, u fazi početne registracije “.срб” domena
2. moguće je sačekati period slobodne registracije “.срб” domena, koji počinje 27.07.2012 i tada se može registrovati za svaki .rs domen za koji nije iskorišćeno pravo prioritetne registracije, jedan slobodan “.срб” domen. Ovaj period povlašćene registracije “.срб” domena ističe 27.10.2012.

Svi “.срб” domeni registrovani u periodu registracije po povlašćenoj ceni (27.01-2012 – 27.10.2012) će imati sve iste podatke, kao i njima odgovarajući .rs domeni. Ovi domeni mogu da se registruju samo kod vašeg ovlašćenog registra, kod kojeg je registrovan i odgovarajuću .rs domen.

Dakle, kao što smo i najavili 2 puta već, konačno je moguće registrovati .СРБ ćirilični domen. Posetite ili kontaktirajte vašeg Internet domen registranta i raspitajte se o svemu što vas zanima, ili ostavite poruku ispod u komentarima pa ću pokušati da vam pomognem.

Kao što možete videti, na sajtu RNIDS-a već postoji mogućnost provere .SRB domena

A kako će to da izgleda možete da pogledate na adresi http://њњњ.срб/

Exit mobile version