Baguje.COM

Microsoft priprema novu društvenu mrežu

Pored sve prisutnog Facebooka i rastućeg Google+, kompanija iz Redmonda se priprema da uđe u tokove društvenih mreža. Microsoft, ako je verovati procurelim screenshotovima, sprema social network platformu kodnog imena Socl (ranije poznat kao Tulalip). Novinar veb sajta Verge imao je priliku da vidi kako izgleda društvena mreža u Microsoftovoj verziji.

Prema onome što je objavljeno na sajtu Verge, lako se može zaključiti da je Socl kombinacija Facebooka i Google+, makar po izgledu. News Feed je kao i na druge dve mreže u sredini, a navigacija sa leve strane. Po funkcijama Microsoftov projekat je bliži Googleovom čedu. Već je u ranoj fazi testiranja dodata opcija pretrage, tagovanja i video četa. Takođe, moguće je i dodati video klip, za sada, samo sa Youtubea i kamere korisnika.

Socl ne nudi ništa spektakularno što već ne nude druge društvene mreže. Za sada će ovo biti gikovska utopija. Ako se Microsoft bude više zalagao (što ne verujem, jer vodi bitku na više frontova), ova društvena mreža će imati neke šanse i biće upotrebljivija od Binga!

Exit mobile version