Baguje.COM

Kako sačuvati dokument u PDF

Na internetu se stalno susrećemo sa raznim programima i online servisima za konvertovanje nekog dokumenta u PDF format. Svaki od tih programa ili online konvertora je dobar i odradi posao za šta je namenjen, međutim, na internetu sam naišao na program koji pored konvertovanja ima još nekih opcija koji su korisni za PDF format.

Program pod nazivom BullZip o kome vam pišem je veličine nepunih 5MB a možete ga preuzeti sa zvaničnog sajta www.bullzip.com. Nakon preuzimanja i instaliranja možete podesiti da prilikom snimanja fajla PDF fajl zaštitite lozinkom, postavite vodeni žig u vidu teksta sa određivanjem mesta gde će biti prikazan vodeni žig. Podrazumevani izlazni format je PDF, ali prilikom snimanja vi možete promeniti u nekih od sledećih formata, BMP, EPS, JPEG,PCX, PNG, PS i TIFF. Prilikom snimanja postoji opcija i spajanje dva PDF fajla u jedan sa mogućnošću odabira da li dokument želite da postavite na početku ili kraju novog PDF dokumenta. Takođe možete podesiti i kvalitet izlaznog dokumenta od podrazumevanog pa do najvišeg nivoa kvaliteta, u zavisnosti od namene dokumenta.

Upotreba programa je jednostavna, iz aplikacije koja podržava štampanje dokumenta odaberete “print” a zatim selektujete “Bullzip PDF printer”, kada pošaljete ne štampu pojaviće se novi prozor sa opcijama i klikom na “save” dobijate PDF dokument.

 

 

Exit mobile version