Baguje.COM

Kako da slušate muziku uz pomoć Google Music servisa ?

Ne znam da li ste čuli da je Google pokrenuo svoj novi muzički servis pod imenom Google Music gde korisnici mogu da slušaju muziku sa neta ? Postoji takođe mogućnost da sve svoje pesme sa računara pošaljete na ovaj servis i tako napravite dosta slobodnog mesta na svom računaru, a sve pesme da vam se nalaze na netu, i da su dostupne sa bilo kog uređaja tj. bilo kog računara.

E sad, problem je u tome što je servis pokrenut trenutno isključivo za korisnike iz Sjedinjenih Američkih Država, i niko drugi ne može da koristi servis niti da se registruje uopšte.

Ja ću vam u ovom uputstvu opisati kako da “slažete” Google da se vaš računar nalazi u Americi i tako omogućite upotrebu ovog servisa. Ovo “laganje” tj. promena IP adrese je samo privremena dok ne otvorite nalog, odmah nakon toga se vraćate na staro i možete koristiti servis bez problema.

Promenu IP adrese, tj. upotrebu proxy-a ćemo izvršiti uz pomoć dodatak za Firefox i Google Chrome (korisnici ostalih browsera se moraju snaći drugačije ili nek uzmu ovu varijantu privremeno samo dok ne otvore nalog).

Firefox

Chrome

Nakon što ste uspešno omogućili i otvorili Google Music nalog, možete da preuzmete Google Music Manager aplikaciju i počnete sa slanjem svojih pesama na Google Music servis. Servis ima limit od 20.000 pesama, što znači da ne možete poslati više od toga.

Samo da napomenem da brzina slanja pesama na ovaj servis zavisi prvenstveno od brzine vašeg Interneta (upload brzina tačnije) i od broja pesama, a recimo ukoliko imate više od 5000 pesama, ne očekujte da ih sve pošaljete u roku manjem od nekoliko dana ! Da, dobro ste pročitali, nekoliko dana.

Kako pesme budu poslate na ovaj servis, bićete u mogućnosti da ih slušate preko veb brauzera otvarajući adresu sajta https://music.google.com/ i dalje ćete se snaći.

Exit mobile version