Baguje.COM

Google kupio Apture i Katango

Google je potvrdio da je kupio dve nove firme. U pitanju su Apture i Katango, cene se još uvek ne znaju, ali bi bilo dobro da vam opišem šta su do sada radili u ovim firmama i šta to možemo očekivati uskoro kao nove mogućnosti u nekim Google proizvodima/servisima.

Apture

Apture je bio dodatak koji je omogućavao da prilikom selektovanja teksta na bilo kom sajtu možete da pretražite ceo internet za frazu koju ste selektovali. Dodatak i dalje postoji pa možete da ga probate ukoliko koristite Chrome tako što ćete ga instalirati sa OVE adrese. Pretpostavljam da će ovako nešto slično biti integrisano u Google Chrome brauzeru kako bi se unapredila pretraga. Takođe, moja pretpostavka je da će ovo biti integrisano u omniboxu, tj. u url baru koji je ujedno i polje za pretragu i za kucanje adresa. Ostaje nam da sačekamo i vidimo kako će to Google da izvede.

Katango

Katango je aplikacija za Iphone koja vam grupiše prijatelje u grupe na osnovu nekih njihovihalgoritama, dakle, “pametna” aplikacija koja sortira prijatelje po nekim grupama. Pretpostavljamo da će ovako nešto biti integrisano u Google+ i njihove “krugove” gde će sam G+ biti pametniji i nuditi nam bolje sortiranje tj. grupisanje prijatelja.

Exit mobile version